Table of Contents:

 1. Hvilke strande må man have hund med 2021?
 2. Hvilke strande må man have hund med?
 3. Hvornår må hunde ikke være på stranden?
 4. Hvor må man have løse hunde?
 5. Hvor er der Hundestrande?
 6. Hvornår må hvalpe bade i havet?
 7. Hvilke strande må man have hund med 2020?
 8. Kan man forbyde hundeluftning?
 9. Hvordan anmelder man løse hunde?
 10. Hvad er en Hundestrand?
 11. Hvornår må en hvalp komme i bad?
 12. Hvor tit må en hvalp bades?
 13. Hvad gør man med løse hunde?
 14. Er American Bully ulovlig?

Hvilke strande må man have hund med 2021?

Smidstrup Strand i Gilleleje er et af de steder, man har lavet en hundestrand. Her startede man sidste år med et forsøg, der skal køre indtil 2021 og indtil da evalueres løbende. Her kan hunde løbe og bade frit på en del af stranden, mens en anden del af stranden er forbeholdt mennesker og hunde i snor.

Hvilke strande må man have hund med?

Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men hold øje med det blå flag, der findes på 3 procent af danske strande. Det blå flag symboliserer, at du ikke have hunden med på netop denne strand. Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog undtaget dette forbud.

Hvornår må hunde ikke være på stranden?

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunde derimod være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

Hvor må man have løse hunde?

Selvom hunden er velopdragen, den ikke løbe frit alle steder. I byer og områder med bymæssig bebyggelse, hvor man færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, skal hunde nemlig, ifølge hundeloven, være i snor eller følge en person med fuldt herredømme over den.

Hvor er der Hundestrande?

Se listen af hundestrande i Danmark, hvor du må slippe din hund løs hele året rundt:
 • Hornbæk Hundestrand.
 • Smidstrund Hundestrand.
 • Høve skov.
 • Hundinge Hundestrand.
 • Frølunde Fed Hundestrand.
 • Amager Strand Friløbsområde.
 • Tarup-Davinde Hundeskov (Sø)
 • Bahamas Hundestrand (Ikke officiel)

Hvornår må hvalpe bade i havet?

Din hvalp skal have noget alder før du tager den med på stranden. Den skal være færdigvaccineret, dvs. mindst tre måneder og gerne 3,5 - 4 måneder før den kommer med til vandet. Hvalpe kan ikke holde til at være på en solrig strand hele og halve dage, så strandturen med hvalpen skal ikke vare i timevis.

Hvilke strande må man have hund med 2020?

Som hundeejer er der et par regler om hunde og strande, som du skal være opmærksom på, hvis du tager din hund med til stranden for at bade eller gå en tur....Blå Flag-strandene
 • april – 31. maj: I denne periode der gerne være hunde på Blå Flag-strandene, men de skal være i snor.
 • juni – 15. ...
 • september – 30. ...
 • oktober – 31.
28. jul. 2020

Kan man forbyde hundeluftning?

I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem.

Hvordan anmelder man løse hunde?

Når hundene færdes uden for ejernes egen grund, kan I henvende jer til politiet, der efterfølgende kan afhente hundene. Hundeejerne vil efterfølgende få en bøde på kr. 2.000, hvilket naturligvis kan virke motiverende i forhold til at overholde den tidligere indgåede aftale på mødet i grundejerforeningen.

Hvad er en Hundestrand?

Danske hundestrande Der er i løbet af de sidste par år kommet flere og flere steder i Danmark, hvor du også i sommerhalvåret må slippe din hund fri på stranden. Enten fordi at en del af stranden er blevet en permanent hundestrand eller hundeskoven går helt ud til stranden eller kysten.

Hvornår må en hvalp komme i bad?

Her får du opskriften på hvalpens første bad. Hundehvalpe lugter typisk lidt, når de flytter i et nyt hjem. Det er helt normalt og når hundehvalpen er faldet til i det nye hjem, kan du roligt give den et lækkert bad.

Hvor tit må en hvalp bades?

Du kan som udgangspunkt vaske din hund lige så ofte, du vil. Den bedste idé er dog, at bade din hund, når der er et reelt behov for det.

Hvad gør man med løse hunde?

Man skal i begge tilfælde rette henvendelse til nærmeste politistation. Politiet har i følge hundeloven pligt til at tage sig af herreløse hunde. Det betyder, at politiet skal hjælpe med at få hunden undersøgt for mærkning herunder chip (læs vores artikel om mærkning), samt evt.

Er American Bully ulovlig?

Det er på baggrund af ovenstående Rigspolitiets opfattelse, at en American Bully kan anses for værende en race i hundelovens forstand, og at denne race ikke fremgår af forbudslisten i hundelovens § 1 a, hvorfor den – i tilfælde, hvor racen er tilstrækkeligt dokumenteret – må anses som lovlig.