Table of Contents:

 1. Hvilke biler bliver produceret i Kina?
 2. Hvad er lavet i Kina?
 3. Hvor mange biler er der i Kina?
 4. Hvem laver Aiways?
 5. Hvem bygger Aiways?
 6. Hvor produceres Tesla 3?
 7. Hvilken bil mærke er bedst?
 8. Hvilket bilmærke sælger bedst i Danmark?
 9. Hvornår kommer Xpeng P7 til Danmark?
 10. Hvilke bilmærker kommer fra Japan?
 11. Hvem laver Maxus?

Hvilke biler bliver produceret i Kina?

Tesla Model 3, der kommer til europæiske kunder til december, er for første gang bygget i Kina. Adskillige andre bilmærker sender også biler fra lavprislandet til Europa.

Hvad er lavet i Kina?

Kina er rig på naturressourcer som kul, olie og jernmalm. Landet driver en omfattende handel med andre lande og eksporterer varer som tekstiler, elektroniske produkter, olie, biler og våben. Landets vigtigste handelspartnere er EU-lande, USA og Japan.

Hvor mange biler er der i Kina?

Det er det stadig boomende kineske marked, der kan melde om 21,98 millioner køretøjer inklusive lastbiler og andre tunge køretøjer. Det er en stigning på 14 procent på et år. Men selv når man kun kikker på personbiler, er tallet enormt: 18 mio. styks, 16 procent flere end året før.

Hvem laver Aiways?

I Danmark sælges Aiways U5 gennem Andersen Motors A/S og et dedikeret netværk af specialiserede Aiways-Partnere fordelt over det meste af Danmark. Andersen Motors har siden 1996 været importør af Suzuki personbiler til det danske marked og står nu også bag Aiways i Danmark – det nye elektriske bilmærke.

Hvem bygger Aiways?

Hvem står bag Aiways Aiways blev etableret i 2017 af de to entreprenører Samuel Fu og Gary Gu – begge med rødder i bilindustrien.

Hvor produceres Tesla 3?

Teslas fabrik i Fremont, Californien, er en af verdens mest avancerede bilfabrikker, med et fabriks- og kontorområde på næsten en halv million kvadratmeter beliggende på et 150 hektar stort landområde.

Hvilken bil mærke er bedst?

I en spritny undersøgelse fra analysehuset YouGov kommer Volkswagen ud på toppen over de stærkeste bilbrands i Danmark. Når danskerne skal bedømme bilmærker ud fra parametre som kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed, er Volkswagen det mærke, som klarer sig bedst.

Hvilket bilmærke sælger bedst i Danmark?

De fem mest udbredte bilmærker har produceret 1,2 millioner af personbilerne i Danmark. Øverst på listen ligger VW med 322.000 af de personbiler, der var registreret i Danmark ved udgangen af 2020. På de efterfølgende pladser kommer Peugeot (249.000), Toyota (228.000), Ford (200.000) og Citroën (181.000).

Hvornår kommer Xpeng P7 til Danmark?

Det har XPENG derimod, som forventer at lande med deres elbiler i Danmark i starten af 2022. I første omgang bliver det med den elektriske sedan XPENG P7, som ligner et billigere alternativ til Tesla Model S.

Hvilke bilmærker kommer fra Japan?

Hele listen ser således ud:
 • Subaru 95 %
 • Kia 90 %
 • Toyota 86 %
 • Skoda 85 %
 • Volvo 83 %
 • BMW 83 %
 • Mitsubishi 82 %
 • Honda 81 %

Hvem laver Maxus?

Maxus, som indgår i Kinas største bilkoncern, SAIC, specialiserer sig i varevogne, men har også flere personbiler, og den danske importør forventer at introducere mindst en model mere i Danmark i 2021. Fra begyndelsen vil mærket også tilbyde to elektriske varevognsmodeller i Danmark, Maxus EV80 og e-Deliver 3.