Table of Contents:

 1. Hvem bestemmer i Oz?
 2. Hvad handler Troldmanden fra Oz om?
 3. Hvem bestemmer at dyrene ikke må tale i Troldmanden fra Oz?
 4. Hvad hedder den grønne heks i Wicked?
 5. Hvad hedder Heksen i Wicked?
 6. Hvad hedder den grønne heks Wicked?
 7. Hvor længe har Paul Farnsworth været på Det Ny Teater?
 8. Hvornår åbnede det nye teater?
 9. Hvor mange gange er The Phantom of the Opera opført på Det Ny Teater?
 10. Hvem spiller med i Oliver Twist?
 11. Hvornår kom teater til Danmark?
 12. Hvad går der i teatret?
 13. Hvad arbejder tevye som i Spillemand på en tagryg?

Hvem bestemmer i Oz?

Heksen fra vest er en ond heks, og hekse betyder meget i landet Oz. Tumlingerne spørger for eksempel Dorothy, da hun pludselig dukker op, om hun er en heks! Og om hun er god eller ond. For der findes også gode hekse som Glinda, heksen fra nord.

Hvad handler Troldmanden fra Oz om?

Unge Dorothy bor på en gård i Kansas og drømmer om et magisk land for enden af regnbuen. Takket være en kraftig tornado bliver pigens drøm til virkelighed. Hvirvelvinden fører hende og hendes lille hund, Toto, til eventyrlandet Oz, der er fyldt med herligheder. Her er hekse, feer, troldmænd, mirakler og monstre. Her møder hun bl.a. et fugleskræmsel uden hjerne, en blikkande uden hjerte og en fej løve.Troldmanden fra Oz / Filmsynopsis

Hvem bestemmer at dyrene ikke må tale i Troldmanden fra Oz?

Han finder et væmmeligt, diskriminerende slagord bag på tavlen, der siger at ”Dyr skal ses og ikke høres”. Efter at have givet klassen fri, betror den tydeligt bekymrede professor sig til Elphaba og siger, at et eller andet forårsager, at Dyrene i Oz mister talens kraft (”Den er gal”).

Hvad hedder den grønne heks i Wicked?

Wicked er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og ...

Hvad hedder Heksen i Wicked?

Wicked fortæller historien om Elphaba, den fremtidige Onde Heks Fra Vest og hendes forhold til Galinda, senere Glinda, den Den Gode Heks Fra Nord.

Hvad hedder den grønne heks Wicked?

Wicked er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og ...

Hvor længe har Paul Farnsworth været på Det Ny Teater?

Paul Farnsworth kan i år fejre 25 års jubilæum som scenograf og kostumedesigner for Det Ny Teater. Her har han skabt den ene banebrydende scenografi efter den anden, som har givet Det Ny… More. Rene fabler for øjet, dybt originale og altid gennemført ned til mindste detalje.

Hvornår åbnede det nye teater?

Det Ny Teater er fra 1908 og er kendt for at bære fine traditioner videre med stor sans for kvalitet. Teatret er med sine mere end 1.000 pladser og 12.000 m2 et af landets største teatre og samtidig det mest besøgte.

Hvor mange gange er The Phantom of the Opera opført på Det Ny Teater?

The Phantom of the Opera har været opsat på Det Ny Teater i København. Forrestillingen havde premiere i 2000 og spillede frem til 2002. Den blev igen opsat i 2003 og i forbindelse med teatrets 100-års jubilæum også i 2009. Opsætningen har været en stor succes og over 550.000 har set forestillingen.

Hvem spiller med i Oliver Twist?

Medvirkende
FaginPreben Kristensen
Old SallyThea Boel Gjerum
LondonerJonas Suurballe
LondonerElise Ruusunen
OliverLaurits Frederik Hjertholm / Bertram Hasforth Klem / Adam Eiberg Kastaniegaard

Hvornår kom teater til Danmark?

Det første teaterhus. Siden 1748 har Det Kongelige Teater haft til huse på Kongens Nytorv, bygget som kongens teater med offentlig adgang for alle byens borgere. Det første teaterhus var tegnet af hofbygmester Nicolai Eigtved, manden bag Amalienborg-palæerne, og det havde plads til ca. 800 tilskuere.

Hvad går der i teatret?

 • CHARLIE OG CHOKOLADEFABRIKKEN. ØSTRE GASVÆRK TEATER. MARTS - 10. APRIL.
 • BOHR. ZEBU. MARTS - 2. APRIL.
 • MADDIKER. FOLKETEATRET. FEBRUAR - 17. MAJ.
 • KOM DANS MED MIG. DET LILLE TEATER. MARTS - 3. APRIL.
 • JYTTE FRA MARKETING ER DESVÆRRE GÅET FOR I DAG. NØRREBRO TEATER. FEBRUAR - 30. APRIL.
 • ELSK MIG I NAT. SCANDIC FALCONER. MARTS - 10. APRIL.

Hvad arbejder tevye som i Spillemand på en tagryg?

Stort cast og orkester. Året er 1905 i Zarens Rusland. Den lune og underfundige mælkemand Tevye forsøger at holde balancen, som en spillemand på en tagryg, mellem traditionerne og de nye tiders skikke og normer.