Table of Contents:

 1. Hvordan får man højdeskræk væk?
 2. Hvordan føles højdeskræk?
 3. Hvordan får man en fobi?
 4. Hvad er araknofobi?
 5. Er højdeskræk en fobi?
 6. Hvad kan man have fobi for?
 7. Hvad hedder edderkoppe forbi?
 8. Kan man overvinde højdeskræk?

Hvordan får man højdeskræk væk?

Ligesom andre fobier kan de fleste tilfælde af højdeskræk helbredes ved hjælp af terapi. Den almindeligste metode er eksponeringsterapi, hvor personen gradvist konfronteres med den situation, der udløser angsten. Vedkommende skal fx kravle langsomt op ad en stige trin for trin.

Hvordan føles højdeskræk?

Symptomer på højdeskræk Dog er svimmelhed et alment symptom på højdeskræk - akrofobi, når man kigger ned fra højder. Et andet symptom er undgåelse af højder. Der er også en række mere specifikke og mindre kendte symptomer, såsom frygten for stole, stiger eller lignende, hvor ens fødder ikke rører ved jorden.

Hvordan får man en fobi?

Man kender ikke de præcise årsager til udviklingen af fobier. Men fobier opstår i et komplekst samspil mellem forskellige sociale, psykiske og biologiske faktorer. Fobier er i en vis grad arvelige, men de vigtigste årsager er formentlig specifikke oplevelser, som har udviklet sig til en fobi.

Hvad er araknofobi?

Araknofobi er frygten for edderkopper, hvor frygten kan karakteriseres som værende ekstrem og vedvarende. Lidelsen er alment kendt og fremkommer i varierende sværhedsgrad hos mange mennesker i Danmark på trods af, at der ikke findes farlige edderkopper i landet.

Er højdeskræk en fobi?

Akrofobi er den officielle betegnelse for angst for højder; almindeligvis kaldet højdeskræk. Tilstanden, som kan karakteriseres som en angstlidelse og herunder en specifik fobi, indebærer en irrationel og ekstrem frygt for at befinde sig på et højt sted og kan være meget invaliderende i hverdagen.

Hvad kan man have fobi for?

Nedenfor er der en liste over de mest almene typer fobier:
 • Araknofobi – Angst for edderkopper.
 • Socialfobi – Angst for sociale situationer.
 • Aviofobi – Angst for at flyve.
 • Klaustrofobi – Angst for lukkede rum.
 • Akrofobi – Angst for højder.
 • Emetofobi – Angst for at kaste op.
 • Carcinofobi – Angst for kræft.

Hvad hedder edderkoppe forbi?

Araknofobi er frygten for edderkopper, hvor frygten kan karakteriseres som værende ekstrem og vedvarende. Lidelsen er alment kendt og fremkommer i varierende sværhedsgrad hos mange mennesker i Danmark på trods af, at der ikke findes farlige edderkopper i landet.

Kan man overvinde højdeskræk?

Tilstanden, som kan karakteriseres som en angstlidelse og herunder en specifik fobi, indebærer en irrationel og ekstrem frygt for at befinde sig på et højt sted og kan være meget invaliderende i hverdagen. Forskning viser, at kognitiv adfærdsterapi er en af de mest effektive behandlingsformer ved højdeskræk.