Table of Contents:

 1. Hvad er sonisk tandbørste?
 2. Hvilket børstehoved skal jeg vælge?
 3. Hvor kommer tandbørsten fra?
 4. Hvilken tandbørste er den bedste?
 5. Hvilken Oral B tandbørste er bedst?
 6. Hvilken tandbørste til baby?
 7. Hvornår tandbørste?
 8. Hvad anbefaler tandlæger af eltandbørster?
 9. Er elektriske tandbørster bedre?
 10. Hvad er Sonicare?
 11. Hvor lang tid holder et tandbørstehoved?
 12. Hvor mange år holder en eltandbørste?
 13. Hvornår begyndte man at børste tænder i Danmark?
 14. Hvornår startede man med at børste tænder?
 15. Hvilken eltandbørste anbefaler tandlæger?

Hvad er sonisk tandbørste?

Sonisk tandbørste er karakteriseret ved, at den ikke børster tænder med rotation af hovedet, men med hurtig vibration af børstehår og derfor er den mere skånsom mod tandkødet.

Hvilket børstehoved skal jeg vælge?

Roterende børstehoveder drejer hele vejen rundt, mens oscillerende børstehoveder bevæger sig fra side til side. Nogle slags børster kan også pulsere og få børstehovedet til at bevæge sig ind og ud mod tænderne, mens de drejer for at hjælpe med at løsne plak.

Hvor kommer tandbørsten fra?

Tandbørsten i en form, der minder om de nuværende børster, kan dateres tilbage til omkring 1500 i Kina. Fra 1700-tallet foreligger der europæisk litteratur med beskrivelser af tandbørster designet efter nutidens princip. Der er mest tale om små svinehårsbørster, der blev fremstillet med træskaft.

Hvilken tandbørste er den bedste?

Det er individuelt, hvilken tandbørste der fungerer bedst: En almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste. Det er vigtigt, at tandbørsten er blød og har mange tætstillede børstehår. Hvis tandbørsten er for hård, kan det give sår på tandkødet.

Hvilken Oral B tandbørste er bedst?

Derfor anbefaler vi Oral B iO Series 8S Denne tandbørste anbefales, da den har fået 4,6 stjerner ud af 5 hos Elgiganten, hvilket vidner om en stor kundetilfredshed. Dette skyldes for eksempel at den er både nem og behagelig at bruge. Samtidig har den lang batterilevetid.

Hvilken tandbørste til baby?

Hvilken tandbørste skal jeg bruge? Brug en lille blød børste beregnet til børn og som passer til barnets alder. Det er vigtigt at børsten ikke er for stor og at børstehårene sidder tæt, så de passer til barnets tænder og mund. Vælg en tandbørste med bløde børstehår.

Hvornår tandbørste?

Velstående borgere brugte i 1700-tallet tandbørster som var lavet af sølv og ibenholt. Den første masseproducerede tandbørste blev fremstillet af englænderen William Addis omkring 1780. Først i 1938 kom nylontandbørsten frem på markedet.

Hvad anbefaler tandlæger af eltandbørster?

De fleste tandlæger anbefaler deres patienter at benytte en el-tandbørste frem for en manuel. Men hvorfor er det egentlig sådan? En af de mest hovedsagelige årsager til det er, at en eltandbørste, fordi børstehovedet har så mange omdrejninger pr. minut, fjerner meget mere plak og bakterielægninger.

Er elektriske tandbørster bedre?

Elektriske tandbørster er de senere år blevet både meget bedre og billigere end tidligere. Mange tests, foretaget af tandlæger, viser, at de generelt børster mere effektivt end den almindelige tandbørste og herved fjerner mere plak og bakteriebelægninger.

Hvad er Sonicare?

Philips Sonicare-tandbørster anvender sonisk teknologi. Den bevæger børstehovedet med op til 62.000 bevægelser i minuttet, hvilket skaber mikrobobler, der understøtter rensning mellem tænderne.

Hvor lang tid holder et tandbørstehoved?

Det anbefales at skifte tandbørste hver 3. måned. Hvis du børster mere aggressivt, bør du skifter din tandbørste oftere. Du bør skifte din tandbørste, hvis du har haft en smitsom sygdom.

Hvor mange år holder en eltandbørste?

En kvalitet, du får 5 års garanti på. TONY eltandbørste er langt fra en almindelig tandbørste. En almindelig tandbørste skal skiftes ud ofte, og det er svært at vide, hvor lang tid du skal børste for at passe godt på dine tænder.

Hvornår begyndte man at børste tænder i Danmark?

I 1700-t. blev fint forarbejdede tandbørster af sølv og ibenholt almindelige i adelskredse. I Danmark omtales tandbørsten først i begyndelsen af 1800-t.; tidligere holdt man tænderne rene ved at gnubbe dem med en flosset træpind eller et stykke stof.

Hvornår startede man med at børste tænder?

Egypterne var de første til at børste tænder Allerede 3500 år f.kr. brugte egypterne en flosset og en fugtet træpind til at gnubbe deres tænder med. Kineserne opfandt 1600 år f.kr. en tyggepind, som både rensede tænderne og gav frisk ånde.

Hvilken eltandbørste anbefaler tandlæger?

 • Tony eltandbørste – Bedst til Prisen. ...
 • Oral-B Eltandbørste Genius 10000N White – børster tænderne, som din tandlæge ønsker det.