Table of Contents:

 1. Hvad er det bedste mundskyl?
 2. Hvad sker der hvis man sluger en smule klorhexidin?
 3. Hvilke forholdsregler vil du tage i forhold til hygiejne?
 4. Er brintoverilte og klorhexidin det samme?
 5. Hvornår virker klorhexidin?
 6. Hvornår er det bedst at bruge mundskyl?
 7. Hvad er en god mundhygiejne?
 8. Kan man sluge klorhexidin?
 9. Hvad er en smittekæde?
 10. Hvilket hygiejnisk princip anvender du ved personlig pleje?
 11. Hvorfor må man ikke bruge brintoverilte?
 12. Kan man rense sår med brintoverilte?

Hvad er det bedste mundskyl?

Særligt klorhexidin mundskyl kan være god at have inden for rækkevidde. Du kan således anvende denne type tandskyl ved ømhed i tandkødet, i forbindelse med frembrud af visdomstænder eller efter en større operation hos tandlægen, hvor det efterfølgende sår skal plejes. Der findes også tandpasta indeholdende klorhexidin.

Hvad sker der hvis man sluger en smule klorhexidin?

Ved brug af klorhexidin som mundskyl er det vigtigt at være opmærksom på, at stoffet kan skabe midlertidige smagsforstyrrelser samt kortvarig misfarvning af tænder og tunge.

Hvilke forholdsregler vil du tage i forhold til hygiejne?

For at forebygge spredning af sygdomsfremkaldende mikroorganismer fra person til person er der en række infektionshygiejniske forholdsregler, der skal tages i betragtning i forhold til: håndhygiejne anvendelse af arbejdsdragt anvendelse af personlige værnemidler rengøring, desinfektion og sterilisation ...

Er brintoverilte og klorhexidin det samme?

Sådan renses såret. Såret renses med milde produkter, der ikke irriterer såret og ætser vævet. Brug eventuelt en opløsning med klorhexidin, en mild sæbe eller saltvandsopløsning. Brug ikke brintoverilte, også kaldet hydrogenperoxid, da det kan forhindre den naturlige sårheling.

Hvornår virker klorhexidin?

Klorhexidin er et antimikrobielt stof, som kan anvendes som et plakforebyggende middel på rene tænder, hvis et område i munden skal skånes for tandbørsten. Klorhexidin virker direkte på bakterierne. Samtidig sætter det sig i filmen på tandoverfladen og tager pladsen for bakterierne.

Hvornår er det bedst at bruge mundskyl?

Det er også vigtigt, at du ikke skyller munden samt undlader at spise og drikke en halv time efter tandbørstning. Mundskyl bør således anvendes på et tidspunkt midt mellem dagens to tandbørstninger.

Hvad er en god mundhygiejne?

En god mundhygiejne defineres ved regelmæssig fjernelse af bakterier (plak). Munden indeholder mange forskellige typer af bakterier, hvor nogle af dem er nødvendige for at vi kan smage og fordøje vores mad, mens andre er uhensigtsmæssige, da de skaber gunstige forhold for udvikling af forskellige tandsygdomme.

Kan man sluge klorhexidin?

Du bør undgå at synke mundskyllevæsken. For at opnå optimal effekt anbefales, at man ikke skyller munden efter med vand og undgår at spise den første time efter skylningen. Bør højst anvendes i 3 uger, eller efter anvisning fra tandlæge eller tandplejer.

Hvad er en smittekæde?

– En smittekæde består af en række led, som er afhængige af hinanden. Bryder man et led i kæden, kan man forhindre, at der overføres smitte fra en person til en anden, forklarer hygiejnesygeplejerskerne Karen Dyhr Pedersen, Karin Winther og Karina Lausten fra Hospitalsenhed Midt.

Hvilket hygiejnisk princip anvender du ved personlig pleje?

Generelt om hygiejne Det overordnede formål med hygiejne er at begrænse smitterisikoen for borgere og personale, ved at afbryde kontaktsmitte på rette tidspunkt og med den rette metode. Håndhygiejne er den mest effektive metode til forebyggelse af smittespredning.

Hvorfor må man ikke bruge brintoverilte?

Behandling af akne og andre urenheder i huden Anvend kun brintoverilten på de områder, der skal behandles for urenheder. Bruges det andre steder på huden, kan det forårsage irritation og udtørre huden. Nogle hjemmesider oplyser, at brintoverilte ved kontakt med huden kan give en mindre blodprop.

Kan man rense sår med brintoverilte?

Klorhexidin er også velegnet, hvis der er tale sår med resistente bakterier. Ellers er det ikke nødvendigt at rense sår med klorhexidin, da det kan hæmme sårhelingen. Det samme gælder for brintoverilte og jod. Vi fraråder også brug af sæbespåner og brun sæbe til rensning af sår, da det virker udtørrende på såret.