Table of Contents:

  1. Hvad er reglerne for gulpladebiler?
  2. Hvilke biler kan man få på papegøjeplader?
  3. Hvad koster det at få en gulpladebil på hvide plader?
  4. Er en varevogn en bil?
  5. Kan man som privatperson købe en bil på papegøjeplader?

Hvad er reglerne for gulpladebiler?

Biler på gule plader må som udgangspunkt kun bruges til erhvervsmæssig kørsel. Køres der privat i sådanne biler, udløser det ikke bare firmabilbeskatning hos chaufføren, men også en momsregning til firmaet. I begge tilfælde ofte mindst tre år tilbage i tid.

Hvilke biler kan man få på papegøjeplader?

Hvad er papegøjeplader? Hvis du vælger at få papegøjeplader på din bil, kan du både anvende bilen til privatkørsel og erhvervskørsel. Papegøjeplader er nemlig en mellemting mellem hvide plader og gule plader. En bil på gule plader er udelukkende til erhvervskørsel, mens en bil på hvide plader er til privatkørsel.

Hvad koster det at få en gulpladebil på hvide plader?

Registreringsafgiften på hvide nummerplader beregnes med 150 %, mens den tidligere betalte afgift vil være beregnet med 30, 50 eller 95 %.

Er en varevogn en bil?

Kassevogn, varevogn og varebil er altså 3 betegnelser, der alle benyttes om en bil uden bagsæder. I stedet for bagsæder, så har biltypen et varerum, der kan indrettes præcis efter dine arbejdsmæssige ønsker.

Kan man som privatperson købe en bil på papegøjeplader?

Når du vælger en bil med papegøjeplader, kan du både anvende bilen til privatkørsel og erhvervskørsel. Papegøjeplader anvendes typisk i erhverv, hvor bilen også skal kunne bruges til private ærinder. Der er dog ikke noget krav om, at bilen skal anvendes udelukkende til erhverv.