Table of Contents:

  1. Hvem opfandt den første atombombe?
  2. Hvor stor var fat man?
  3. Hvem var med til at opfinde atombomben?
  4. Hvad hed bomberne over Hiroshima og Nagasaki?
  5. Hvornår blev atombomben brugt?
  6. Hvor blev atombomben brugt?

Hvem opfandt den første atombombe?

Bomben blev udviklet i USA under 2. verdenskrig i et gigantisk projekt med kodenavnet Manhattan-projektet under ledelse af fysikeren J. Robert Oppenheimer og testet ved en prøvesprængning (Trinitytesten) den 16. juli 1945 i Jornada del Muerto-ørkenen i New Mexico.

Hvor stor var fat man?

Atombomben var 2,34 meter lang, 1,52 meter i diameter og vejede 4545 kg. Den var dobbelt så bred som Little Boy, men havde kun 10 % større masse. Bomben havde en sprængkraft på ca. 21 kiloton, hvilket svarer til 88 terajoule.

Hvem var med til at opfinde atombomben?

USA og Storbritannien arbejdede hver for sig på at udvikle en atombombe, men på Quebeckonferencen i august 1943 besluttede Roosevelt og Churchill at forene resurserne. Resultatet blev det amerikansk ledede Manhattanprojekt under general Groves i Los Alamos, New Mexico; den videnskabelige chef blev J.R. Oppenheimer.

Hvad hed bomberne over Hiroshima og Nagasaki?

Little Boy (lille dreng) var kodeordet for den atombombe, som USA kastede over Hiroshima, Japan den 6. august 1945 klokken 8:15. Det var den første af kun to atombomber, der nogensinde er brugt i krig. Den anden var Fat Man, som tre dage senere blev detoneret over Nagasaki.

Hvornår blev atombomben brugt?

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki var de to atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki den 6. og 9. august 1945 af den amerikanske hærs flystyrker. Bomberne havde hver en sprængkraft svarende til 15-20.000 tons konventionelt sprængstof, TNT.

Hvor blev atombomben brugt?

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki var de to atombomber, der blev kastet over de japanske byer Hiroshima og Nagasaki den 6. og 9. august 1945 af den amerikanske hærs flystyrker.