Table of Contents:

  1. I hvilken mytologi optræder valkyrierne?
  2. Hvem er havets gud i nordisk mytologi?
  3. Hvilken type religion er nordisk mytologi?
  4. Hvad betyder Ægir?
  5. Hvad er forskel på asatro og nordisk mytologi?
  6. Hvem var ran?

I hvilken mytologi optræder valkyrierne?

Valkyrier (af norrønt val = mandefald og kjosa = vælge) var i nordisk mytologi en gruppe af feminine magter, der blev associeret med krig og død og guden Odin. Kilderne beretter, at de var gudinder, der udpegede hvilke krigere, der skulle falde i kamp, og som skulle tilbringe efterlivet i Odins borg Valhal.

Hvem er havets gud i nordisk mytologi?

Njord (norrønt: Njörðr) er i nordisk mytologi en af vanerne. I de islandske kilder er Njord knyttet til havet og gud for søfart, herunder fiskeri og handel, vinde og frugtbarhed (rigdom).

Hvilken type religion er nordisk mytologi?

Den nordiske religion var polyteistisk: man forestillede sig, at verden var befolket af en række guddommelige væsner, som samlet blev kaldt vætter. De mest fremtrædende i de nedskrevne myter var de guder, som tilhørte asernes slægt.

Hvad betyder Ægir?

Ægir er i nordisk mytologi en havjætte, der er gift med gudinden Ran. Sammen har de ni døtre, der alle bærer navne, der betyder 'bølge'.

Hvad er forskel på asatro og nordisk mytologi?

Asatro er dyrkelsen af de gamle nordiske guder. Troen handler dog ikke kun om guder, men også om dyrkelsen af jætter og forfædre. Asatro er en nyere betegnelse, der vandt frem i det 19. århundrede.

Hvem var ran?

Ran er Ægirs kone i nordisk mytologi. Hun fanger sømænd på havet. Med sit store net trækker hun dem ned og de lider druknedøden. Hun har ni døtre sammen med Ægir.