Table of Contents:

 1. I hvilken mytologi optræder Valkyrie?
 2. Hvad betyder Valkyrien?
 3. Hvad er en norner?
 4. Hvad er de nordiske guder?
 5. Hvad handler Valkyrien om?
 6. Hvor længe varer Valkyrien?
 7. Hvad er Skæbnegudinder?
 8. Hvad er Livstråd?
 9. Hvor mange nordiske guder var der?
 10. Hvad hedder de kvindelige nordiske guder?

I hvilken mytologi optræder Valkyrie?

Valkyrier (af norrønt val = mandefald og kjosa = vælge) var i nordisk mytologi en gruppe af feminine magter, der blev associeret med krig og død og guden Odin. Kilderne beretter, at de var gudinder, der udpegede hvilke krigere, der skulle falde i kamp, og som skulle tilbringe efterlivet i Odins borg Valhal.

Hvad betyder Valkyrien?

Valkyrierne var en slags halvguder, som spåede slagets udfald og valgte hvilke krigere, der skulle falde i kamp. På deres heste førte valkyrierne efter slaget de døde krigere til Valhal, hvor de beværtede dem i Odins hal. - Valkyrierne var nogle skrappe kvinder med stramt hår og hævet sværd.

Hvad er en norner?

Nornerne (norrønt: norn, plural: nornir) var en gruppe af gudinder i nordisk mytologi, der var knyttet til skæbnen. De bedst kendte norner i mytologien er Urðr (Urd), Verðandi (Verdande) og Skuld, hvis navne traditionelt oversættes til fortid, nutid og fremtid.

Hvad er de nordiske guder?

Hvem er de nordiske guder?
 • Odin, som er den øverste gud.
 • Thor, som er den stærke krigsgud.
 • Freja, som er gudinden for frugtbarhed.
 • Frej, som også er frugtbarhedsgud. Frej er Frejas søster.
 • Frigg, som er den øverste kvindelige. Frigg er gift med Odin.
 • Heimdal, som vogter indgangen til Asgård.
 • Balder, som er lys og venlige.

Hvad handler Valkyrien om?

Historien rummer en stormende forelskelse (mellem et tvillingepar), en ond skurk, en overgud der ikke kan vælge mellem fornuft og følelse og et hjertegribende brud mellem far og datter. Kort sagt: Valkyrien er 'Wagner-deluxe'.

Hvor længe varer Valkyrien?

Introduktionen varer 30 minutter. På øvrige forestillinger er der introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter, og foregår på første balkon i venstre side.

Hvad er Skæbnegudinder?

Urd, Verdande og Skuld (norrønt: Urðr, Verðandi ok Skuld) er i nordisk mytologi et kollektiv af tre skæbnegudinder, også kaldet norner. De sidder i Asgård under verdenstræet Yggdrasil ved Urds brønd og spinder de levendes livstråde og klipper dem til.

Hvad er Livstråd?

Livstråden udgøres af alt det, der ikke bare lader sig vælge til og fra. Livstråden er kontinuiteten og forpligtelsen livet igennem. Alt det, vi er knyttet til, og som knytter os sammen med andre, og som for en stor dels vedkommende allerede findes, før vi bliver født. I gamle dage kaldte man det skæbnen.

Hvor mange nordiske guder var der?

De 15 guder, der nævnes i Gylfaginning og Skáldskaparmál er markeret med rammer. Øvrige personer er jætter eller af unavngiven race. En stiplet linje angiver ægteskab eller forældreskab. For jætter, der er personifikationer af naturfænomener, er fænomenet angivet, hvor der kan være tvivl.

Hvad hedder de kvindelige nordiske guder?

De nordiske guder har både menneskelige træk og fantastiske evner. De mandlige guder hedder aser, mens kvinderne kaldes asynjer. De mest kendte er: Odin, som er den øverste gud.