Table of Contents:

 1. Hvad sker der med min ferie hvis jeg er syg?
 2. Er deltids sygemelding en feriehindring?
 3. Er sygdom en feriehindring?
 4. Kan man melde sig syg midt i sin ferie?
 5. Hvis man bliver syg i ferien har man da krav på erstatningsferie?
 6. Hvis man er sygemeldt må man så tage i sommerhus?
 7. Hvor længe kan man være delvis raskmeldt?
 8. Hvorfor er jeg altid syg når jeg har fri?
 9. Kan man afholde ferie under sygdom?
 10. Hvornår har man krav på erstatningsferie?
 11. Hvis man er forhindret i at holde ferie?
 12. Kan man få udbetalt gamle feriepenge?

Hvad sker der med min ferie hvis jeg er syg?

Du kan have ret til erstatningsferie, hvis du bliver syg i løbet af din ferie. Du skal være opmærksom på, at du ikke får alle feriedagene erstattet. Din erstatningsferie kan du holde på et senere tidspunkt i ferieafholdelsesperioden.

Er deltids sygemelding en feriehindring?

Syg, eller delvist syg før ferie Efter Ferieloven og Ferieaftalen er sygdom en feriehindring, og ferie kan kun holdes i hele dage. Så er du som medarbejder helt eller delvis sygemeldt, kan du kun holde ferie, hvis du frivilligt raskmelder dig i den periode, du ønsker at holde ferie.

Er sygdom en feriehindring?

Hvis en medarbejder bliver syg, før ferien begynder, har medarbejderen en feriehindring. Det betyder, at ferien ikke holdes som aftalt, medmindre medarbejderen selv ønsker det trods sygdommen. Med andre ord har medarbejderen ret til at holde ferien på et andet tidspunkt (erstatningsferie).

Kan man melde sig syg midt i sin ferie?

Hvis du bliver syg, før din ferie begynder, kan du også få erstatningsferie. Det er vigtigt at huske at: Du skal melde dig syg, inden din ferie begynder og sige, at du ikke ønsker at holde din ferie. ”Inden ferie” betyder før normal arbejdstids begyndelse på den første feriedag.

Hvis man bliver syg i ferien har man da krav på erstatningsferie?

Hvis du bliver ramt af sygdom under ferien Hvis du er syg i mere end 5 feriedage i løbet af ferieåret, har du ret til erstatningsferie. Har du ikke været ansat hos arbejdsgiver i hele ferieåret, har du ret til erstatningsferie efter et forholdsmæssigt mindre antal sygedage.

Hvis man er sygemeldt må man så tage i sommerhus?

jeg tage i sommerhus, når jeg er sygemeldt? Er du sygemeldt, er det ikke et krav, at du opholder dig på din bopæl. Du kan derfor godt tage et midlertidigt ophold i dit sommerhus i Danmark. I den periode vil du bevare retten til dagpenge, længe sommerhusopholdet ikke forhaler din sygemelding.

Hvor længe kan man være delvis raskmeldt?

1: Hvornår kan du blive deltidssygemeldt Du skal dog minimum være sygemeldt fire timer om ugen, men der er omvendt ingen øvre grænse. Du kan derfor godt være deltidssygemeldt 36 timer om ugen på en 37 timers arbejdsuge. Det betyder dog ikke, at du skal troppe op på arbejde, hvis du er for syg til det.

Hvorfor er jeg altid syg når jeg har fri?

Derfor rammes vi i ferien eks får en influenza. Hvis du er stresset, kan du måske holde antallet af disse partikler nede en kortere periode. Men du har fortsat virussen i kroppen, og det betyder at i samme øjeblik som immunsystemet “slapper lidt af”, så bliver vi syge.

Kan man afholde ferie under sygdom?

Den sygemeldte kan kun holde den ferie, som han eller hun har optjent ret til at holde. Det betyder, at den sygemeldte har ret til samme antal feriedage som vedkommende havde optjent før sygemeldingen. Der er ikke ret til mere eller mindre ferie, end hvis borgeren ikke var sygemeldt.

Hvornår har man krav på erstatningsferie?

Hvis du er syg i mere end 5 feriedage i løbet af ferieåret, har du ret til erstatningsferie. Har du ikke været ansat hos arbejdsgiver i hele ferieåret, har du ret til erstatningsferie efter et forholdsmæssigt mindre antal sygedage.

Hvis man er forhindret i at holde ferie?

Hvis du af særlige årsager ikke har mulighed for at holde din ferie i ferieafholdelsesperioden, er du feriehindret. Hvis du er feriehindret op til periodens udløb den 31. december, kan du få den ferie, som du ikke kan nå at holde, overført til næste ferieafholdelsesperiode. Du kan højst få overført fire ugers ferie.

Kan man få udbetalt gamle feriepenge?

Hvordan søger jeg om at få gamle feriepenge udbetalt? Hvis de uhævede feriepenge er indbetalt til Arbejdsmarkedets Feriefond kan du på ovenstående betingelser ansøge om at dem udbetalt. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningsskemaet korrekt, kan du ringe til Arbejdsmarkedets Feriefond og vejledning.