Table of Contents:

  1. Er Syrien stadig i krig?
  2. Hvad sker der i Syrien lige nu?
  3. Hvem har magten i Syrien?
  4. Er der farligt i Syrien?
  5. Hvordan er Syriens økonomi?
  6. Er der sikkert i Syrien?

Er Syrien stadig i krig?

Krigen i Syrien har varet siden 2011. Den langstrakte borgerkrig betyder, at store dele af landets største byer som Aleppo, Homs, Raqqa og Ghouta ligger i ruiner, mens mere end halvdelen af landets befolkning er tvunget på flugt.

Hvad sker der i Syrien lige nu?

Krigen i Syrien har haft voldsomme konsekvenser for den civile befolkning. Mange hundrede tusinder er blevet dræbt eller såret, og millioner er flygtet fra deres hjem. Langt de fleste flygtninge er stadig i Syrien eller i nærområderne.

Hvem har magten i Syrien?

Syrien har været styret af Assad-familiens autoritære regime i over 40 år. Først af Hafez al-Assad, der tog magten gennem et militærkup i 1970 og derefter af Bashar al-Assad siden 2000. Da Bashar al-Assad overtog magten, ventede mange syrere på demokratiske reformer, men regimet valgte at gå den modsatte vej.

Er der farligt i Syrien?

Nordvest Syrien Situationen i landets nordvestlige Idlib provins er af særlig alvorlig karakter. Blot siden 1 december 2019 er op mod en million mennesker tvunget på flugt, og de mange angreb har gjort området ekstremt farligt. Både lokale skoler og hospitaler har oplevet angreb, og mange mennesker har mistet livet.

Hvordan er Syriens økonomi?

Økonomi og handel Olie er landets vigtigste indtægtskilde. Tidligere importerede Syrien hovedsageligt råvarer fra andre lande, men i nyere tid, på grund af myndighedernes øgede satsning på landbrugssektoren, producerer og eksporterer Syrien egne landbrugsprodukter som bomuld, frugt og grønsager.

Er der sikkert i Syrien?

Området holdes i et brutalt jerngreb af Assad-regimet – det selvsamme regime, der fordrev flygtningene i første omgang. Regeringens stramme kurs overfor de syriske flygtninge er ikke bare på kant med Flygtningekonventionen – det er simpelthen stik imod FN's holdning, der klart og tydeligt lyder: Syrien er IKKE sikker!