Table of Contents:

  1. Hvornår er min bil produceret?
  2. Hvad er med i en leasingaftale?
  3. Hvad sker der med leasede biler?
  4. Hvad betaler leasingtager ikke moms af?
  5. Kan det betale sig at leje sin bil ud?

Hvornår er min bil produceret?

Få derfor sælgeren til om at oplyse produktionsdatoen ud fra stelnummeret og sørg for at få det skrevet på slutsedlen. Som bilkøber kan man også selv tjekke stelnummeret og dermed aflæse, hvornår bilen helt nøjagtig er produceret. Stelnummeret er typisk placeret i forruden, i motorrummet eller i døren.

Hvad er med i en leasingaftale?

Hvad er leasing? Når du leaser en bil, så køber du den ikke. Du lejer bilen og får overdraget brugsretten den i en aftalt periode. Du lægger en udbetaling, som varierer i forhold til bil og forhandler, og herefter betaler du en månedlig ydelse i hele leasingperioden.

Hvad sker der med leasede biler?

Når leasingperioden er slut, skal du købe bilen eller anvise bilen til en anden køber. Prisen på bilen beslutter I allerede, når leasingaftalen laves. Der vurderes en såkaldt restværdi på bilen. Altså det, som bilen vurderes til at være værd, når du skal købe den.

Hvad betaler leasingtager ikke moms af?

Den fradragsberettigede moms beregnes og oplyses af leasingselskabet. Virksomheden skal derfor ikke selv foretage sig noget. Formålet med denne særregel er at sidestille leasing af biler med køb af biler, idet der ikke betales moms af registreringsafgiften ved køb af en bil.

Kan det betale sig at leje sin bil ud?

Ideen er fin, men FDMs beregninger viser, at det ikke kan betale sig ved de priser, folk udlejer deres bil til. – Selv om man får 200-300 kr. i hånden, sætter man penge til, når alle variable udgifter er trukket fra, og skatten er betalt, forklarer forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen.