Table of Contents:

  1. Hvordan tænder man en lighter?
  2. Hvordan tænder man et stearinlys?
  3. Hvad er der inde i en lighter?
  4. Hvilken gas er i en lighter?
  5. Hvad består butan af?

Hvordan tænder man en lighter?

Den er forholdsvist simpelt konstrueret: Øverst et lille hjul, der giver gnister, når dette rulles mod en sten placeret nedenunder. Ved gnistens fremkomst trykkes på en udløser, der frigiver gassen. Når gassen rammer gnisterne antændes denne. Lighteren slukkes så ved, at udløseren slippes.

Hvordan tænder man et stearinlys?

Sørg for at dine lys står helt lige. Skæve lys giver mere sod. Klip vægen helt ned, så de ikke soder – det er den første afbrænding af vægen, der er værst. Bloklys skal brændes så langt ned, at hele toppen er smeltet for at undgå, at dit lys ender med at blive en dyb dal med en væge i bunden.

Hvad er der inde i en lighter?

butangas. Den er forholdsvist simpelt konstrueret: Øverst et lille hjul, der giver gnister, når dette rulles mod en sten placeret nedenunder. Ved gnistens fremkomst trykkes på en udløser, der frigiver gassen. Når gassen rammer gnisterne antændes denne.

Hvilken gas er i en lighter?

Butangas, som er den gas type der bruges i lightere, er et organisk opløsningsmiddel. Det er især helt unge, der eksperimenterer med brugen af lightergas, og efter at have prøvet det nogle gange holder næsten alle op med misbruget.

Hvad består butan af?

Butan er en alkan, så den har ingen dobbeltbindinger. Der findes også andre varianter, buten, som er en alkengruppe, og som har en dobbeltbinding. Alkyner har tripelbindinger. Ordstammen but- i butan kommer fra det latinske navn for den tilhørende syre, smørsyre (acidum butyricum).