Table of Contents:

  1. Hvad er formålet med en fagforening?
  2. Hvorfor vælge 3F?
  3. Hvad er min fagforening?
  4. Hvad kan en fagforening tilbyde?
  5. Hvad betyder fagbevægelsen?
  6. Er 3F en god fagforening?
  7. Hvad er forskellen på 3F og Det Faglige Hus?

Hvad er formålet med en fagforening?

Fagforeningen tilbyder dig rygdækning og rådgivning hos specialister i løn- og arbejdsforhold og hjælper dig, så du ikke står alene, når du har spørgsmål omkring bl. a. arbejdsforhold, ansættelse og opsigelse.

Hvorfor vælge 3F?

Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Du får desuden en række favorable fordele som PlusKort, 3F Superliga-billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.

Hvad er min fagforening?

Valget af fagforening afhænger lidt af, hvad dine ønsker er. Vil du gerne i gammel arbejderstil kæmpe for dine rettigheder og støtte op omkring dem, der forhandler din overenskomst, skal du betale mere og være medlem af én af de gamle fagforeninger inden for dit fag.

Hvad kan en fagforening tilbyde?

En fagforening varetager ikke kun medlemmernes interesser inden for løn, men også når det gælder uddannelse, karriere, ansættelse og arbejdsmiljøforhold. Det kunne være i forbindelse med en opsigelse, en arbejdsskade, eller hvis en arbejdsgiver går konkurs.

Hvad betyder fagbevægelsen?

Fagbevægelsen er et meget stort fællesskab af lønmodtagere, der står sammen for at opnå bedre løn og arbejdsforhold. I Fagbevægelsens Hovedorganisation er vi i dag ca 1,4 millioner medlemmer. Fagbevægelsen har i mere end 100 år kæmpet for gode løn- og arbejdsvilkår for lønmodtagerne.

Er 3F en god fagforening?

Om 3F - Danmarks stærkeste fagforening 3F, Fagligt Fælles Forbund, er med godt 365.000 medlemmer Danmarks største fagforening og a-kasse. 3F forhandler overenskomster, arbejder for bedre arbejdsmiljø og taler medlemmernes sag i medierne.

Hvad er forskellen på 3F og Det Faglige Hus?

Fagforbundet 3F med 280.000 medlemmer har overenskomster på mere end 28.000 arbejdspladser, mens Det Faglige Hus med sine 120.000 medlemmer kun har overenskomster på 900 arbejdspladser.