Table of Contents:

 1. Kan man undvære a-kasse?
 2. Er det vigtigt at være medlem af en fagforening?
 3. Hvad kan konsekvenserne være hvis man ikke er medlem af en fagforening eller a-kasse?
 4. Kan man selv vælge fagforening?
 5. Hvad kan en a-kasse hjælpe med?
 6. Hvorfor melde sig ud af a-kasse?
 7. Hvad får man ud af at være med i en fagforening?
 8. Hvorfor skal man have fagforening?

Kan man undvære a-kasse?

Der er nok nogle der vil spørge, om man ikke kan undvære en A-kasse. Svaret til dette er, at der ikke findes 100% sikre jobs. Derfor er der altid en risiko for at du kan miste jobbet, eller blive uegnet til arbejde. Når du så er arbejdsløs, så er det svært uden en A-kasse, da du ikke får udbetalt din sædvanlige løn.

Er det vigtigt at være medlem af en fagforening?

Det er en god idé at være medlem af den fagforening, der organiserer dit fag. Der er en årsag til, at det hedder fagforening. Det betyder netop en forening, der aftaler gode løn- og arbejdsforhold inden for faget. Jo flere medlemmer, fagforeningen har, jo bedre overenskomster kan fagforeningen forhandle hjem.

Hvad kan konsekvenserne være hvis man ikke er medlem af en fagforening eller a-kasse?

Du bør generelt altid være medlem af en a-kasse, da det er den bedste måde at sikre dig økonomisk, hvis du pludselig skulle miste dit job. Uden en a-kasse har du ikke ret til dagpenge, hvilket betyder, at kontanthjælp er den eneste mulighed, hvis du ikke kan finde arbejde.

Kan man selv vælge fagforening?

Alle på det danske arbejdsmarked har ret til at vælge frit mellem alle fagforeninger. Det vil sige, at du selv må bestemme, hvor du gerne vil være medlem, og selvfølgelig også om du vil være medlem i en fagforening.

Hvad kan en a-kasse hjælpe med?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk i tilfælde af arbejdsløshed. Ved at være medlem af en a-kasse kan du nemlig modtage dagpenge, hvis du mister dit arbejde og undgår på den måde at ende på kontanthjælp.

Hvorfor melde sig ud af a-kasse?

hvis du ønsker at udmelde dig fordi du ikke har flere dagpenge, kan du søge om ikke at betale kontingent men stadig være medlem, hvis du ikke er på SU eller får støtte fra andre instanser. Men du skal være opmærksom på, at du ikke kan spare op til en ny dagpengeperiode, hvis du er fritaget for at betale kontingent.

Hvad får man ud af at være med i en fagforening?

Her får du 5 fordele ved at være medlem.
 1. Støtte og vejledning, når det brænder på Er der et dårligt arbejdsmiljø på din arbejdsplads? ...
 2. Kontante fordele. ...
 3. Juridisk førstehjælp. ...
 4. Hjælp til barsel, sygdom ferie og fravær. ...
 5. Kurser og kompetencerådgivning.
4. nov. 2019

Hvorfor skal man have fagforening?

Når du melder dig ind i en fagforening, sikrer du dig en stærk og personlig støtte på din arbejdsplads. Som medlem kan du få gratis rådgivning til spørgsmål om løn, feriepenge, rettigheder, arbejdstider samt hjælp til at løse andre personlige problemer eller konflikter på din arbejdsplads.