Table of Contents:

  1. Hvad er tubeless dæk?
  2. Hvorfor tubeless dæk?
  3. Hvor tit skal tubeless væske skiftes?
  4. Hvor meget væske i tubeless mtb?
  5. Hvilket racerdæk skal jeg vælge?

Hvad er tubeless dæk?

Tubeless / tubeless ready er dæk der er forberedt til brug uden slange, som man kender det fra bil og MC. Dækket er som et foldedæk i udseende og kan ligeledes foldes, men med en gummiblanding og kant der egner sig til at bruge det uden slange.

Hvorfor tubeless dæk?

Nogle gange kan det hjælpe at pumpe en smule ekstra luft i dækket, men du slipper helt for at finde værktøj frem, samt for at kæmpe med dæk, slanger, dækindlæg og dækjern. Tubeless er til dig, dig ikke gider bekymre sig om punkteringer til træning, pendling eller konkurrence.

Hvor tit skal tubeless væske skiftes?

Der skal efterfyldes med tubeless væske løbende, for at sikre både forsegling og at der er frisk væske til at lappe eventuelle smårifter/revner. Hvor ofte afhænger af klimaet og hvor meget man kører, men regn med at skulle efterfylde 1-4 gange om året.

Hvor meget væske i tubeless mtb?

Hæld så ca. 100 ml. (200 ml. fatbike) tubeless væske ned i dækket.

Hvilket racerdæk skal jeg vælge?

Så det er en god ide at vælge et kraftigt dæk med indbygget indlæg. Det har både Durano Plus og Super Sport Plus. De giver en fantastisk beskyttelse mod punkteringer, desværre er der også ulemper ved denne type dæk. De er tunge, og rullemodstanden er forholdsvis høj.