Table of Contents:

 1. Hvor godt er Københavns Universitet?
 2. Er KU et godt Universitet?
 3. Hvilket Universitet er bedst i Danmark?
 4. Er Aalborg Universitet godt?
 5. Hvor mange universiteter er der i verden?
 6. Hvor mange studerende er der i DK?
 7. Hvad hedder universitetets øverste råd?
 8. Hvor mange universiteter er der i Danmark?
 9. Hvor mange studerende er der i Danmark 2021?
 10. Hvad skal man have i gennemsnit for at komme på universitetet?
 11. Hvornår er Københavns Universitet grundlagt?

Hvor godt er Københavns Universitet?

Universitetet rangerede i 2020 på Leiden Ranking (publications) som det bedste i Norden, det 6. -bedste i Europa og det 39. -bedste i verden, på Academic Ranking of World Universities - Shanghai som nr. 1 i Norden, nr.

Er KU et godt Universitet?

Hvordan rangerer KU? København Universitet er det højst rangerede universitet i Danmark og ofte det højest rangerede universitet i Norden. Københavns Universitet rangerer blandt top 1 procent af verdens universiteter. * De anførte årstal afspejler dem, som er angivet af ranglisterne.

Hvilket Universitet er bedst i Danmark?

Københavns Universitet er det bedst placerede danske universitet med sin delte 82. plads på den prestigefyldte rangering af verdens bedste universiteter, som Times Higher Education hvert år laver under navnet World University Rankings. Dermed tager universitetet springet fra 160. pladsen og ind i top 100.

Er Aalborg Universitet godt?

Aalborg Universitet er placeret på langt de fleste og er i top 2% blandt verdens 17.000 universiteter. I MIT's rapport fra marts 2018 vurderes Aalborg Universitet til at være det fjerdebedste universitet i verden inden for ingeniørvidenskab. Dette svarer til en førsteplads blandt universiteter i Europa.

Hvor mange universiteter er der i verden?

Denne kigger nærmere på 2000 universiteter verden over og analyserer dermed én million datapunkter fra 93 lande.

Hvor mange studerende er der i DK?

Siden 2013 har der været et svagt fald i antallet af optagne på universiteterne. Set over en tiårig periode er der dog sket en stigning. I 2009 optog universiteterne 22.353 studerende på bacheloruddannelser, mod 29.876 optagne i 2019, svarende til en stigning på 34 procent.

Hvad hedder universitetets øverste råd?

Bestyrelsen: Universitetets øverste myndighed med ansvar for budget, ansættelse af rektor og samlet strategi.

Hvor mange universiteter er der i Danmark?

Danmark har otte universiteter med hver deres faglige, regionale og historiske profil. Nedenfor findes de otte universiteter samt links til de enkelte institutioners hjemmesider.

Hvor mange studerende er der i Danmark 2021?

Studerende ved ordinære uddannelser i Danmark 2020/2021 26.700 personer påbegyndte en bacheloruddannelse i 2021. Det er det laveste antal nye studerende på bacheloruddannelser siden 2010.

Hvad skal man have i gennemsnit for at komme på universitetet?

I kvote 1 bliver du vurderet på gennemsnitskarakteren fra din adgangsgivende eksamen. For at søge optagelse på en uddannelse i kvote 1, skal du opfylde alle adgangskrav, herunder karakterkravet på mindst 6,0 i gennemsnit fra din adgangsgivende eksamen.

Hvornår er Københavns Universitet grundlagt?

1479Københavns Universitet / Grundlagt