Table of Contents:

 1. Hvilke metoder bruger UNICEF?
 2. Hvor mange hjælper UNICEF?
 3. Hvad er formålet med UNICEF?
 4. Hvordan arbejder nødhjælpsorganisationerne?
 5. Hvordan forsøger UNICEF at få politisk indflydelse?
 6. Hvad hedder FN's Børnefond?
 7. Hvor mange børn hjælper UNICEF?
 8. Er UNICEF privat?
 9. Hvor i verden foregår Red Barnets arbejde?
 10. Hvor mange arbejder for Red Barnet?
 11. Hvad laver og sker der i organet Underorganisationen?

Hvilke metoder bruger UNICEF?

Hovedparten af UNICEFs indsamlede midler går til at hjælpe udsatte børn med at overleve, få en uddannelse og sørge for at børnene vokser op i en ren og bæredygtig verden ved blandt andet at give dem adgang til rent vand og sanitet.

Hvor mange hjælper UNICEF?

UNICEFs arbejde er udelukkende baseret på bidrag fra regeringer, virksomheder, fonde og private. Siden 2000 er antallet af danskere, der støtter UNICEF fast hver måned, steget fra cirka 4.000 til flere end 80.000.

Hvad er formålet med UNICEF?

UNICEF er dén organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Først og fremmest hjælper vi de mest udsatte børn, men ikke kun dem. UNICEF arbejder for alle verdens børn. Rammen er FN's Børnekonvention, og hele indsatsen er afhængig af frivillige bidrag.

Hvordan arbejder nødhjælpsorganisationerne?

Effektivitet i katastrofer redder børns liv I katastrofesituationer er det ofte UNICEF, der styrer og koordinerer den fælles indsats – der leveres af os selv, andre FN-organisationer, internationale NGO'er og lokale samarbejdspartnere – med at sikre børnene adgang til rent drikkevand, toiletter, skolegang og mad.

Hvordan forsøger UNICEF at få politisk indflydelse?

UNICEF er en indflydelsesrig stemme for børn Vi holder os fri af partipolitik, er upartiske, og vi råber op, når børns rettigheder bliver krænket. UNICEFs tal, viden og rapporter om børn bliver brugt som kilder og dokumentation af politikere, journalister, forskere og andre professionelle, der arbejder for og med børn.

Hvad hedder FN's Børnefond?

UNICEF: FN's børnefond er den hovedorganisation i FN som forsvarer, fremmer og beskytter børns rettigheder. Den arbejder også for at sikre, at verdens mest udsatte børn får beskyttelse.

Hvor mange børn hjælper UNICEF?

UNICEF Danmarks tre børnemål Vi vil yde livreddende nødhjælp til minimum 500.000 børn, som er ramt af naturkatastrofer, krige og konflikter.

Er UNICEF privat?

UNICEF er uafhængig og upolitisk. Det vil sige, at for eksempel i en krig mellem to lande, kan UNICEF gå ind og hjælpe nødlidende børn og mødre i begge lande. Organisationen støttes af frivillige bidragydere og er derfor afhængig af donationer fra regeringer og private givere.

Hvor i verden foregår Red Barnets arbejde?

Det gør vi med seks kontorer i Mellemøsten, Syd- og Centralasien, Sydøst- og Østasien, Øst- og Sydafrika, Vest- og Centralafrika og Latinamerika. I Danmark har vi godt 50 lokalforeninger, der arbejder i hele landet og har mere end 2.000 frivillige.

Hvor mange arbejder for Red Barnet?

Red Barnet har mere end 2.000 frivillige, der er organiseret godt 60 lokalforeninger i hele landet. Vores frivillige giver oplevelser til børn på ferielejre, i naturen og i lokale fællesskaber.

Hvad laver og sker der i organet Underorganisationen?

Organisationen fremmer bestræbelser på at hindre og kontrollere epidemiske og andre sygdomme, bistår regeringer – på deres egen anmodning – med at forbedre deres sundhedsvæsen og yder faglig bistand og hjælpeindsatser i nødsituationer.