Table of Contents:

 1. Hvem arver man intelligens fra?
 2. Hvad påvirker intelligens?
 3. Er lav intelligens arveligt?
 4. Kan man øge sin intelligens?
 5. Hvor kommer intelligens fra?
 6. Er jeg uintelligent?
 7. Hvad skal man gøre for at blive klog?

Hvem arver man intelligens fra?

Mor gør barnet klogere. I hvert fald tyder nyeste forskning på, at børn primært arver intelligens fra moren. Det skyldes, at de gener som knytter sig til intelligens er placeret på X-kromosomet.

Hvad påvirker intelligens?

50 % af variationen i intelligens kan forklares af arvelige faktorer. Men intelligensen stabiliseres først senere, omkring 18-års alderen, og hvis man laver tilsvarende undersøgelser af voksne, finder man at intelligens er arvelig til en grad af 60–90 %.

Er lav intelligens arveligt?

Arvemassen bestemmer alt fra 20-90 procent af IQ'en i forhold til ens alder. Den resterende del afgøres af de stimuli, som du modtager via dit miljø og dine omgivelser. Miljøet kan dermed spille en stor rolle på den fremtidige IQ i en gruppe.

Kan man øge sin intelligens?

I denne artikel vil jeg give dig 7 simple metoder til at træne din hjerne og derved forbedre din intelligens og produktivitet på meget kort tid.
 1. Gå i seng i ordentlig tid, og få en god start på dagen. ...
 2. Brug tid på at reflektere. ...
 3. Sæt dig mål. ...
 4. Læs! ...
 5. Træn! ...
 6. Tilbring tid sammen med inspirerende mennesker.

Hvor kommer intelligens fra?

Intelligens betyder evnen til at opfatte, begribe, forstå. Ordet 'intelligens' kom ind i de europæiske sprog fra latin i 1300-tallet og blev hurtigt et almindeligt udtryk til at karakterisere mere eller mindre begavede mennesker.

Er jeg uintelligent?

Der findes også tests, der måler social intelligens, men det har vist sig, at der ikke umiddelbart er nogen signifikant sammenhæng mellem høj IQ og høj EQ. Emotionel intelligens viser større sammenfald med personlighedstræk som åbenhed, empati, nysgerrighed, udadvendthed osv.

Hvad skal man gøre for at blive klog?

Sådan bliver vi klogere
 1. Giv hjernen ret. Hvis vi vil være dygtigere, må vi tilrettelægge læreprocessen i overensstemmelse med den måde, hjernen fungerer på, og vi må sikre hjernen optimale arbejdsbetingelser. ...
 2. Viden skal udfordre. ...
 3. Vi lærer godt, når vi har det godt. ...
 4. Eksamen dræber lysten.
13. okt. 2011