Table of Contents:

 1. Er hul i hjertet farligt?
 2. Hvad er en hjertefejl?
 3. Hvad betyder det at have hul i hjertet?
 4. Er utæt hjerteklap farligt?
 5. Hvad er en hjerteklapsygdom?
 6. Hvilke hjertefejl findes der?
 7. Kan man leve med en utæt hjerteklap?
 8. Er alle født med hul i hjertet?
 9. Hvordan føles utæt hjerteklap?
 10. Hvorfor får man utæt hjerteklap?
 11. Er utæt hjerteklap arveligt?
 12. Hvad er symptomer på hjerteproblemer?

Er hul i hjertet farligt?

Hullet i forkamrenes skillevæg medfører, at det iltede blod passerer fra venstre til højre hjertehalvdel og dermed videre ud i lungerne. Herved modtager den højre hjertehalvdel for meget blod og kan blive overbelastet, dvs. at det højre pumpekammer bliver for stort og med tiden kan få nedsat pumpefunktion.

Hvad er en hjertefejl?

En medfødt hjertefejl opstår, når hjertet eller blodkar nær hjertet ikke er udviklet normalt under graviditeten. Hjertefejl og sygdomme i kredsløbet hører til de mest almindelige medfødte misdannelser. Tilstanden optræder lige hyppigt verden over, hvor otte ud af tusind børn fødes med en hjertefejl.

Hvad betyder det at have hul i hjertet?

Et hul mellem hjertets forkamre er en medfødt lidelse, der ofte først giver symptomer med alderen, og derfor opdages sent i livet. På dette tidspunkt begynder mange at få åndenød, hjertebanken, træthed og besvimelser. En del udvikler også rytmeforstyrrelser i hjertet, og ofte bliver højre hjertekammer forstørret.

Er utæt hjerteklap farligt?

Er aortainsufficiens farligt? Aortainsufficiens er ikke farlig i sig selv, men den øgende belastning, og på sigt overbelastning af hjertet, vil kunne udvikle sig i en grad, så tilstanden er farlig. De akutte former, som oftest skyldes, at klappen er utæt på grund af bakterieindvækst, kan være farlige.

Hvad er en hjerteklapsygdom?

Ved en hjerteklapsygdom kan klapperne i hjertet ikke lukke ordentligt. Derfor fyldes eller tømmes hjertet ikke rigtigt og må arbejde hårdere for at pumpe blod rundt i kroppen. Hjertet har to halvdele, som hver er delt op i et forkammer og et hjertekammer.

Hvilke hjertefejl findes der?

Forskellige hjertefejl og forkortelser
 • VSD betyder ventrikel septum defekt.
 • PDA betyder ductus arteriosus persistens (DAP)
 • ASD betyder atrieseptumdefekt.
 • TGA betyder transposition af store arterier.
 • Fallots tetralogi angiver en tetralogi af VSD, overridende aorta, pulmonalstenose og højre ventrikel hypertrofi.
8. mar. 2021

Kan man leve med en utæt hjerteklap?

Du bør følge de råd, som lægen giver dig vedrørende medicin og levevis. Det er kun i svære tilfælde, at du bør afstå fra hårdt fysisk arbejde. Hvis dine problemer bliver værre i forhold til åndenød ved anstrengelse, hjertebanken og træthed, bør du gå til din egen læge.

Er alle født med hul i hjertet?

Hjertefejl er den mest almindelige medfødte sygdom Medfødte hjertefejl er den mest almindelige af alle medfødte sygdomme. Hul i skillevæggen mellem hjertekamrene er den mest almindelige hjertefejl. Men det varierer enormt hvor alvorlig og kompliceret, denne hjertefejl er.

Hvordan føles utæt hjerteklap?

Der er en del personer med utæt mitralklap, som ikke mærker noget til det. Men ved sværere grader udvikler mange åndenød. I starten får man åndenød ved kraftige anstrengelser, men med tiden får man også åndenød i hvile. Hvis det udvikler sig til hjertesvigt, kan man blive træt, få svækkede muskler og hævede ben.

Hvorfor får man utæt hjerteklap?

Årsagen til en utæt hjerteklap kan variere. Tilstanden kan være medfødt eller være en følgevirkning til en infektion i klappen. Den kan også skyldes andre hjertesygdomme såsom en blodprop i hjertet. I nogle tilfælde skyldes utætheden et forstørret venstre hjertekammer.

Er utæt hjerteklap arveligt?

De medfødte misdannelser, der kan være medvirkende til udvikling af aortainsufficiens, kan være arvelige, men generelt er aortainsufficiens ikke arveligt.

Hvad er symptomer på hjerteproblemer?

Symptomer på hjerte-kar-sygdom
 • Her får du en oversigt med 12 symptomer på hjerte-kar-sygdomme. Det vigtigste er fortsat den dialog, du har med din egen læge.
 • Brystsmerter. ...
 • Åndenød. ...
 • Fornemmelse af at blive kvalt. ...
 • Kæbesmerter og rygsmerter. ...
 • Hjertebanken. ...
 • Hævede ankler og underben. ...
 • Mavesmerter og kvalme.