Table of Contents:

  1. Hvad er Atrieflagren?
  2. Hvordan føles dårlig hjerte?
  3. Hvad er forskellen på atrieflimren og atrieflagren?
  4. Kan man dø af atrieflimmer?
  5. Hvad er sundt for hjertet?

Hvad er Atrieflagren?

Ved atrieflimren og atrieflagren (ofte kaldet "forkammerflimmer") udløses impulser meget hurtigere end normalt fra andre steder i forkammeret. Det er ikke længere det elektriske signal fra sinusknuden, der styrer hjertets takt. Forkamrene (atrierne) bevæger sig oftest meget hurtigere end normalt.

Hvordan føles dårlig hjerte?

Symptomer på hjertesygdom er først og fremmest trykkende smerter i brystet, ofte med udstråling til venstre arm. Symptomerne opstår typisk ved fysisk anstrengelse eller i kulde og svinder ved hvile eller brug af nitroglycerin. Især hos kvinder kan symptomerne være mindre typiske.

Hvad er forskellen på atrieflimren og atrieflagren?

Atrieflimren er karakteriseret ved ukoordinerede atriale depolariseringer, hvorimod atrieflagren er karakteriseret ved en regelmæssig takykardi, oftest med en atrial frekvens omkring 300 pr. minut. Begge arytmier kan akut udløses af feber, tyrotoksikose, anæmi, lungeemboli, akut koronart syndrom og operative indgreb.

Kan man dø af atrieflimmer?

Studiet viser, at de som får atrieflimren har en dobbelt så stor dødelighed end dem, der ikke udvikler atrieflimren. Studiet viser også, at den øgede dødelighed primært skyldes hjertesygdom, herunder ny blodprop i hjertet og blodprop i hjernen, men der var også en øget risiko for at af andre årsager and hjertedød.

Hvad er sundt for hjertet?

Udskift det mættede fedt fra smør og smørblandinger, mælk, ost og kød med det umættede fedt fra planter, fisk, rapsolie, olivenolie, nødder, mandler, frø, kerner og avocado for at få et bedre kolesteroltal og nedsætte risikoen for at udvikle eller forværre hjerte-kar-sygdom.