Table of Contents:

 1. Er havfruer og sirener det samme?
 2. Hvor kommer navnet sirene fra?
 3. Hvad symboliserer sirener?
 4. Hvem har opfundet havfruer?
 5. Er havfruer rigtige?
 6. Hvad hedder de to første mennesker i nordisk mytologi?
 7. Hvad skal man gøre når man hører sirener?
 8. Hvornår tester de sirener 2021?

Er havfruer og sirener det samme?

Der er ikke den største forskel på havfruer og sirener, udover forskellen på deres haler, og at sirener er meget mere onde, end havfruer siges at være. De trives side om side og lever sammen ved at holde sig indenfor deres eget territorium.

Hvor kommer navnet sirene fra?

Ordet sirene kommer via latin sirena fra græsk seiren, af uvis opr. I kunsten fremstilledes de i arkaisk tid som farlige rovfugle, især i forbindelse med Odysseusepisoden.

Hvad symboliserer sirener?

Det nationale sirenevarslingssystem skal advare befolkningen om fare. Politiet kan sætte sirenerne i gang i tilfælde af fx alvorlig luftforurening eller angreb. Sirenerne er opsat på bygninger eller master i byområder med flere end 1.000 indbyggere og kan høres af 80 procent af befolkningen.

Hvem har opfundet havfruer?

Havfruer har været kendt fra søfareres beretninger gennem århundreder, men betragtes som overtro eller fuldemandshistorier. Ofte portrætteres de siddende på en sten, mens de reder deres hår. Motivet på Warszawas byvåben er en havfrue med skjold og sværd. Hun kaldes Syrenka (= Lille havfrue).

Er havfruer rigtige?

Havfruer findes ikke kun i Disney-film, de findes også i virkeligheden – i hvert fald næsten: For vandet i Den Blå Planet bor der nemlig en havfrue, der med jævne mellemrum svømmer rundt blandt fiskene i akvariet.

Hvad hedder de to første mennesker i nordisk mytologi?

Ask og Embla var ifølge nordisk mytologi de to første mennesker på jorden. Ask og Embla var træstammer (formentlig af ask og elm), som lå og skurede i strandkanten. Odin kom forbi sammen med to andre guder – Høner og Lødur. De tre guder gav træstammerne ånde, vilje og skønhed.

Hvad skal man gøre når man hører sirener?

Sirenevarsling
 1. Gå inden døre. Når sirenerne hyler, skal du gå inden døre. ...
 2. Opsøg information. Søg information på DR og TV 2. ...
 3. Ring ikke 112 for at få information. Undlad at ringe 1 blot for at høre, hvad der sker, da det kan blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.

Hvornår tester de sirener 2021?

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester hvert år varslingssirenerne den første onsdag i maj klokken 12.00. Der er derfor ingen grund til at blive bekymret, når du hører sirenerne den 5. maj i år. Den årlige sirenetest finder sted den første onsdag i maj.