Table of Contents:

  1. Hvor lever Risrotter?
  2. Hvor findes kæmpeskildpadder?
  3. Er en skildpadde en dinosaur?
  4. Hvordan ser en skildpadde ud indeni?
  5. Hvor lever Pinta Tortoise?
  6. Hvor lever en skildpadde?
  7. Hvad spiser en Galapagos skildpadde?
  8. Hvad er endemiske?

Hvor lever Risrotter?

Der er få endemiske pattedyr på Galapagos. Det har åbenbart været sværere for pattedyr at komme til øerne og at bosætte sig her. Der er beskrevet seks endemiske arter af risrotter fra Galapagos.

Hvor findes kæmpeskildpadder?

Kæmpeskildpadder, to slægter med hver én art af landskildpadder på op til 180 kg. De var tidligere vidt udbredt, men findes nu kun vildtlevende på Galápagosøerne (elefantskildpadde) samt på Aldabra i Det Indiske Ocean (Geochelone gigantea), hvorfra individer er udsat på bl. a. Mauritius.

Er en skildpadde en dinosaur?

Når man kigger på en skildpadde, får man samtidig et glimt af Jorden for millioner af år siden. Skildpadder er nemlig nogle af Jordens ældste krybdyr. De dukkede op, da der også levede dinosaurer på Jorden.

Hvordan ser en skildpadde ud indeni?

Skjoldet, som udgør omkring 30% af vægten, er uden tvivl det afgørende kendetegn. Ingen andre hvirveldyr har en sammenlignelig anatomi. Ligesom insekternes exoskelet, omslutter skildpaddernes skjold, som består af rygskjoldet (carapax) og bugskjoldet (plastron), alle vigtige organer og kropsdele.

Hvor lever Pinta Tortoise?

Pinta tortoise (Chelonoidis nigra abingdoni) er officielt verdens mest sjældne dyr. Rekorden er officiel fordi der kun er 1 pinta tortoise tilbage i hele verden; Lonesome George, der lever i et forskningscenter på øen Pinta (en del af Galápagosøerne).

Hvor lever en skildpadde?

Udbredelse. Med undtagelse af de polare regioner bebor skildpadder alle kontinenter. De forekommer i mange forskellige slags omgivelser, i tropiske skove og sumpe, ørkener og halvørkener, søer, damme, floder, brakvandsområder og oceaner, i tempererede, tropiske og subtropiske klimaer.

Hvad spiser en Galapagos skildpadde?

Skilpadder er et planteædende dyr med en føde bestående af kaktus, græs, blade, lianer, og frugt. De foretrækker særlig frisk græs og "giftig æble", Hippomane mancinella) (giftig for mennesker), endemisk guava (Puidium galapageium) og bromeliad (Tillandsia insularis).

Hvad er endemiske?

Endemisk stammer fra græsk: en = "i" + demos = "folk". Heraf kommer betydningen: "i landet" → "indenlandsk", dvs. en betegnelse for noget lokalt, stedbundet, af stedegen (art) eller en stedlig (art).