Table of Contents:

  1. Hvad er tegn på fugleinfluenza?
  2. Kan man spise æg fra høns med fugleinfluenza?
  3. Hvordan kan man se om en fugl har fugleinfluenza?
  4. Hvilket net til hønsegård?
  5. Hvornår kom svineinfluenza?
  6. Er der svineinfluenza i Danmark?

Hvad er tegn på fugleinfluenza?

Fugleinfluenza (aviær influenza) er en meget smitsom influenzavirussygdom hos fugle. Der findes mange forskellige fugleinfluenzavirus. Nogle er mindre farlige (lavvirulente), og andre er meget farlige (højvirulente) for fuglene.

Kan man spise æg fra høns med fugleinfluenza?

Kan man spise fjerkræ og æg? Ifølge Fødevarestyrelsen skal man ikke være nervøs for at spise hverken tilberedt fjerkræ eller æg. Der er ingen risiko for at blive smittet med fugleinfluenza, men du skal som altid være opmærksom på risikoen for salmonella, når man rører ved råt kød fra fjerkræ.

Hvordan kan man se om en fugl har fugleinfluenza?

De klassiske symptomer på fugleinfluenza er pludselig høj dødelighed, ophørt æglægning, nedsat foder- og vandindtag, luftvejssymptomer, øjenbetændelse med tåreflåd, diarré og eventuelt væskeophobninger samt misfarvning af huden, især i hovedet på fuglen.

Hvilket net til hønsegård?

Byg din egen hønsegård med vores produkter Hvis du vil være helt sikker på at hverken ræven eller rotter kan gnave sig igennem hegnet, anbefaler vi dig at bruge vores volierenet, som er et svejset net af varmforzinket tråd belagt med zink. Denne tråd er meget svær for rovdyr og gnavere at tygge sig igennem.

Hvornår kom svineinfluenza?

Influenzapandemien 2009 var en pandemi forårsaget af en virus af typen Influenza A (H1N1). Den menes at være en sammenblanding af fire kendte strenge af influenza A; en som normalt rammer mennesker, en som normalt rammer fugle, og to som normalt rammer svin.

Er der svineinfluenza i Danmark?

Der er dog set svineinfluenza, der minder meget om den, som nu er fundet hos en borger, i tre svinebesætninger i Danmark tidligere i 2021. Seruminstituttet er i gang med at indsamle yderligere oplysninger, der skal klarlægge forløbet.