Table of Contents:

 1. Hvornår blomster engletrompet?
 2. Hvor kan man købe engletrompet?
 3. Hvorfor får min engletrompet gule blade?
 4. Hvornår skal engletrompet ind?
 5. Hvorfor Blomster min Trompetblomst ikke?
 6. Hvornår klipper man engletrompet ned?
 7. Hvorfor blomstrer min engletrompet ikke?
 8. Hvordan får man engletrompet til at blomstre?
 9. Kan engletrompet overvintre?
 10. Hvordan beskæres man engletrompet?
 11. Er Pigæble giftig?

Hvornår blomster engletrompet?

Der findes forskellige arter af engletrompet og et væld af sorter. Det betyder, at du kan vælge og vrage mellem hvide, gule, ferskenfarvede, rødlige og orange blomster. Og engletrompet brillerer ved at blomstre i en dejlig, lang periode fra juli og helt frem til oktober, men bemærk, at planten er giftig.

Hvor kan man købe engletrompet?

Engletrompet hvid, Brugmansia, H40 cm, Ø9 cm potte | Plantorama.

Hvorfor får min engletrompet gule blade?

Bladene bliver gule, hvis der ikke tilføres nok gødning, især kvælstof (N). Den nemmeste måde at få nok kvælstof er ved en gang eller to om ugen, at give en hættefuld tredobbelt salmiakspiritus opløst i vand.

Hvornår skal engletrompet ind?

Den mest optimale temperatur til opbevaring af engletromper (Brugmansia) er 5–10 grader og lyst, men det er ikke ensbetydende med at der ikke er andre muligheder. Mine står i et drivhus, hvor temperaturen kan komme ned på ca. 3 grader om vinteren og som du selv har erfaret, så kan en stue også bruges.

Hvorfor Blomster min Trompetblomst ikke?

Den mest almindelige årsag til at en engletrompet ikke sætter Y er, at det er en kold sort som ikke har denne egenskab. Den anden hovedårsag vil være, at planten er en stikling som er taget over moderplantens Y. En gren af engletrompet skal nemlig kun i vækstfase en gang i sit liv for at komme i blomst.

Hvornår klipper man engletrompet ned?

Hvornår skal man klippe Det har vitterlig ikke ret meget at sige, hvad tid på året man klipper. Mange klipper groft ind til stammen, lige før vinteropbevaringen – af pladshensyn. Andre klipper når planterne er kommet ud efter vinteropbevaringen, fordi den så kommer hurtigt i gang med at vokse sig bredere.

Hvorfor blomstrer min engletrompet ikke?

Der kan være to grunde til, at din engletrompet danner knopper så sent på året. Det kan enten skyldes et vedvarende angreb af insekter eller også kan det skyldes forkert beskæring. I år har der været usædvanlig mange bladtæger på spil. Bladtæger er små, centimeter lange og flade, grønne biller, der lever af plantesaft.

Hvordan får man engletrompet til at blomstre?

Omvendt, hvis engletrompeten beskæres under dette Y, så må den igen gennemgå hele vækstfasen, inden den atter kan blomstre. Hvis man altid beskærer engletrompeten over Y'et – og gerne et pænt stykke længere oppe – så vil den hurtigere danne knopper i forsommeren og komme langt tidligere i blomst.

Kan engletrompet overvintre?

Kan man holde temperaturen nede, således at træet går i dvale, så kan det også opbevares i et mørkt kælderrum eller i lignende frostfri rum. Den bedste temperatur under opbevaring i mørke er 5–7° C. En mulighed, der heldigvis åbner sig for flere og flere er, at opbevare engletrompeten i udestuen eller i vinterhaven.

Hvordan beskæres man engletrompet?

Personligt foretrækker jeg et langt “ørnenæb”, men du kan fint bruge en mindre saks hvis du ønsker – sågar en papirsaks kan gøre det, til de tynde friske grene. Hvis du skal beskære i en meget tyk stamme, kan du også bruge en sav.

Er Pigæble giftig?

Hele planten er meget giftig, specielt frøene, bladene og blomsterne. Den indeholder hyoskyamin, atropin, skopolamin samt lignende alkaloider. Alvorlige forgiftninger er set ved medicinsk anvendelse, eller når plantens virkning er afprøvet ved eksperimenter (`misbrug`). Forgiftninger ved ulykkestilfælde er sjældne.