Table of Contents:

  1. Hvor mange tulipan arter er der?
  2. Hvor mange blade har en tulipan?
  3. Hvad gør jeg med tulipaner med løg?
  4. Hvad bruger man blodmel til?
  5. Hvad elsker rådyr at spise?

Hvor mange tulipan arter er der?

Tulipan (Tulipa) er én af de mange slægter i Liljefamilien. De ca. 150 arter er udbredt i Nordafrika, Europa og Centralasien. De mange hybrider bruges som prydplanter i haver og parker, men også som afskårne blomster i hjemmene.

Hvor mange blade har en tulipan?

Den 10-60 cm høje blomsterstængel bærer 2-3 lancetformede, grønne blade, men i reglen kun en enkelt blomst; hos nogle få arter og hybrider er stænglen dog grenet og bærer flere blomster. Blomsten har normalt 6 farvede kronblade i to kredse, 6 støvdragere og en stor, grøn frugtknude, som modnes til en trerummet kapsel.

Hvad gør jeg med tulipaner med løg?

Tulipaner med løg giver 2 muligheder. Tag et par avissider og læg dem på bordet, snit løgne af ca. 3–4 cm over løget, fold avisen løst om, giv et par elastikker og skrive endelig hvad farve de har på papiret. Læg løgene mørkt, køligt og tørt.

Hvad bruger man blodmel til?

Animalsk gødnings- og jordforbedringsmiddel til frugttræer, bærbuske og køkkenhaver. Blodmel er tørret blod fra slagterierne. Det indeholder ca. 13% kvælstof og 1% kalium.

Hvad elsker rådyr at spise?

Særligt roser, nedfaldsfrugt og knopper på æbletræer er en populær spise, men også tulipaner og andre løgplanter står for skud. Generelt er dyrene ikke kræsne, så hvis de er sultne nok, så kaster de sig også gerne over andre planter, end dem der lige er favoritterne.