Table of Contents:

  1. Kan tulipanløg blive i jorden?
  2. Kan tulipanløg flyttes?
  3. Hvor mange tulipaner pr m2?
  4. Hvordan behandler man tulipanløg?
  5. Hvor langt skal løg ned i jorden?
  6. Hvornår kan man flytte blomsterløg?
  7. Hvornår graver man blomsterløg op?
  8. Er tulipan kønnet formering?
  9. Kan man dele tulipanløg?
  10. Kan man flytte blomsterløg?

Kan tulipanløg blive i jorden?

Tulipanløg skal i jorden om efteråret Du kan sætte tulipanløg fra september og frem til frosten kommer, men det er bedst at sætte løgene så tidligt på efteråret som muligt. Jo længere tid løget har til at sætte sig i jorden, jo rigere vil blomstringen nemlig blive.

Kan tulipanløg flyttes?

Men vil du flytte tulipanløg, så skal det også ske, når de er visnet. Det kommer an på, hvad du orker, og hvilken type tulipan, du har sat. Du kan eventuelt spørge på den planteskole, hvor du har købt løgene, om den type kan blive i jorden eller helst skal op hvert år.

Hvor mange tulipaner pr m2?

Vil du have et overdådigt display af tulipaner, sådan som du ser på fx Gavnø eller andre parker, så skal der mange løg til. - Vi lægger omkring 100 løg pr kvadratmeter, alt afhængigt af hvor store løgene er. Lægger du løgene med en indbyrdes afstand på 10 cm, så vil du få et meget tæt og flot bed til foråret.

Hvordan behandler man tulipanløg?

Fjern blomsterhoveder lige efter afblomstring og lad toppen visne helt ned, inden den evt. fjernes. Lige efter nedvisning bør de graves op, gnides rene for jord og tørres godt et luftigt sted i skyggen. Opbevares tørt og ikke for varmt til september–oktober, hvor de lægges i ny frisk jord.

Hvor langt skal løg ned i jorden?

Sætteløg skal sættes så dybt, at spidsen af løgene lige stikker op over jordoverfladen. Jorden skal trykkes fast til omkring løget.

Hvornår kan man flytte blomsterløg?

Det bedste tidspunkt at flytte blomsterløg på, er når de lige er afblomstret. Da har du nemlig styr på, hvad det er for en blomst og hvilken farve og størrelse, den har, og på den måde kan du nemt finde et nyt, passende hjem til den.

Hvornår graver man blomsterløg op?

1: Grav løgene op Når vejret bliver koldt igen i slutningen af oktober, kan du plante løgene i jorden igen på det sted, hvor du gerne vil have, at de blomstrer næste år. Det er vigtigt, at planten er visnet helt ned, inden du graver løget op.

Er tulipan kønnet formering?

Det er naturligt for løgplanter at formere sig ved hjælp af frø. Herhjemme i vores have har vi botaniske arter af bl. a. krokus, skilla, tulipan og vibeæg, som alle har etableret sig med stor succes i spredte pletter, hvor der var gode betingelser.

Kan man dele tulipanløg?

Nogle sorter af tulipaner deler sig gerne og sætter mange sideløg, som kan deles fra. Større sideløg kan tages fra og plantes sammen med resten af tulipanerne - med lidt held vil de blomstre næste år. Mindre sideløg kan sættes i potter i et hjørne af haven, hvor de kan få lov til at vokse sig store og blomsterklar.

Kan man flytte blomsterløg?

Flytning af løg og knolde Har du brug for at lave ændringer i din have, kan du godt flytte både blomsterløg og blomsterknolde. Nogle blomsterknolde, som georginer, skal graves op hvert efterår, inden frosten kommer, og næste forår har du mulighed for at vælge en ny placering til dem.