Table of Contents:

 1. Hvordan får man bremsespor?
 2. Er det normalt med bremsespor?
 3. Hvordan undgår man bremsespor?
 4. Hvad er Inkontinenshjælpemidler?
 5. Hvorfor bliver mine underbukser røde?
 6. Hvorfor er min afføring tynd?
 7. Hvordan bestiller man bleer?
 8. Hvordan søger man om hjælpemidler?
 9. Hvorfor bliver ens trusser røde?
 10. Hvorfor bliver sorte trusser røde?
 11. Hvordan får man tynd afføring?

Hvordan får man bremsespor?

'Bremsespor' i underbukserne kan skyldes, at tarmen ikke tømmes helt ved toiletbesøg, eller at der siver lidt afføring fra tarmen, fordi lukkemusklerne omkring endetarmsåbningen er svage. Bydende afføringstrang/urgency for afføring, betyder, at du ikke når toilettet i tide.

Er det normalt med bremsespor?

'Bremsespor' i underbukserne kan skyldes, at man ikke tømmer sin tarm helt ved toiletbesøg, men det kan også skyldes, at der siver lidt afføring fra tarmen, fordi man har svage lukkemuskler omkring endetarmsåbningen. Bydende afføringstrang, så man ikke når toilettet i tide, kaldes urgency for afføring.

Hvordan undgår man bremsespor?

Hvis du har en passagetid på over to døgn, så kunne du have glæde af et afføringsmiddel, som virker på tarmindholdet. Dette kunne for eksempel være to tabletter Magnesia klokken 22. Prøv det i 14 dage. At du har vanskeligt ved at holde dig ren, kan det også tillægges at du ikke tømmer tarmen ordentlig.

Hvad er Inkontinenshjælpemidler?

Inkontinensalarmer. Hjælpemidler, som giver signal i tilfælde af ufrivillig vandladning eller afføring.

Hvorfor bliver mine underbukser røde?

Der er intet alarmerende ved afblegede trusser - det er blot din krop, der fungerer, som den skal. Det er den naturligt forekommende mælkesyrebakterie Lactobacillus acidophilus, der sørger for at holde pH-værdien i underlivet sund. Det er syren i din udflåd, der beskytter mod svamp og andre sygdomme dernede.

Hvorfor er min afføring tynd?

Hvor hård eller hvor tynd en afføring er handler især om væskebalance. Man har diaré, når tarmen enten udskiller for meget væske eller ikke kan optage væske. Hvis man ikke drikker nok, kan væskemangel resultere i forstoppelse. - Så man kan sige, at man mangler væske, hvis man har type 1 afføring.

Hvordan bestiller man bleer?

Ansøg om bleer, katetre og/eller stomiprodukter ved at bruge selvbetjeningsløsningen "Ansøg om kropsbårne hjælpemidler".

Hvordan søger man om hjælpemidler?

Hvordan søger jeg om hjælpemidler? Har du behov for hjælpemidler til dit privatliv, eller som du skal bruge både i privatlivet og på arbejdspladsen, skal du søge hos kommunen. De oplysninger, du giver i din ansøgning, bliver brugt af kommunen til at afgøre din sag.

Hvorfor bliver ens trusser røde?

Pletter og mærkelig misfarvning, som ikke går væk i vask, skyldes udflåd, hvilket i øvrigt er et sundhedstegn og fuldkommen naturligt. Det er bare pH-værdien i udflåddet, der kan være en udfordring for det tynde stof.

Hvorfor bliver sorte trusser røde?

Der er intet alarmerende ved afblegede trusser - det er blot din krop, der fungerer, som den skal. Det er den naturligt forekommende mælkesyrebakterie Lactobacillus acidophilus, der sørger for at holde pH-værdien i underlivet sund. Det er syren i din udflåd, der beskytter mod svamp og andre sygdomme dernede.

Hvordan får man tynd afføring?

Gode råd ved forstoppelse
 • Drik rigeligt med væske. Gerne op til 1,5 liter vand i løbet af en dag.
 • Spis fiberrig mad, som fx rugbrød, gryn, grønt og frugt.
 • Vær fysisk aktiv i mindst en halv time dagligt. Det forstærker tarmens bevægelser.
 • Gå på toilettet, når afføringstrangen melder sig.