Table of Contents:

 1. Hvorfor opstår en subkultur?
 2. Hvilke subkulturer findes der?
 3. Hvad definerer en subkultur?
 4. Hvad er Neo stammer?
 5. Hvad er en national kultur?
 6. Hvad er intern integration?
 7. Hvad er en Delkultur?
 8. Kan man sige at banderne udgør en slags subkultur?
 9. Hvilken kultur har vi i Danmark?
 10. Hvad betyder multikulturel nation?
 11. Hvad er mainstream kultur?
 12. Hvad er en typisk dansk?

Hvorfor opstår en subkultur?

Subkulturerne sås primært som resultatet af sociale forskelle og raceulighed. Medlemmerne af subkulturerne udviklede en kollektiv identitet for at imødegå samfundets stigmatisering af dem. Der blev lagt vægt på kultur som en slags symbolsk modkultur.

Hvilke subkulturer findes der?

Subkulturbegrebet passer på grupper som fx rockere eller autonome, men også etniske grupper (kinesiske immigranter kan ofte leve i fællesskaber afgrænset mod omverdenen i såkaldte Chinatowns). Der eksisterer også religiøse subkulturer fx Pinsekirken, Jehovas Vidner, Hizb ut-Tahrir osv.

Hvad definerer en subkultur?

En subkultur er en mindre gruppe i samfundet, der har andre kulturelle normer end flertallet. En modkultur er en særlig form for subkultur, der bevidst er imod den dominerende kultur i samfundet og søger en alternativ livsstil.

Hvad er Neo stammer?

Neo-stammerne er fællesskaber, hvor det at se ens ud og som flok skille sig ud fra resten af samfundet, er den grundlæggende værdi. Et typisk eksempel er goth-miljøer, hvor man dyrker det morbide og burlesque i alt fra tøjstil til musiksmag og væremåde.

Hvad er en national kultur?

En nationalkultur er en gruppe af mennesker, som adskiller sig fra flertallet i et samfund. En nationalkultur er en kultur, der gælder for et folk, der deler ting som historie, sprog, religion og ofte et landområde. En nationalkultur er nogle fællestræk for alle borgere i et land.

Hvad er intern integration?

Intern integration: Kulturen bidrager til, at virksomhedens inter ne processer kan blive ved med at tilpasse sig omgivelsernes krav. Det gør den ved at skabe et fælles sprog og begreber, så man ved, hvem der er med i virksomheden, at der er fælles spilleregler for ad færd Page 7 1. KULTUR OG IMAGE 15 mv.

Hvad er en Delkultur?

En minoritets kulturelle fællesskab om normer og værdier, der er specielle i forhold til det store flertal. Ofte er de udtryk for en speciel livsstil.

Kan man sige at banderne udgør en slags subkultur?

»De unge, som indgår i disse bander, er socialt marginaliserede og mødes af et samfund, hvis værdier de hverken forstår eller kan leve op til. I stedet for blot at gå til grunde lykkes det for dem at skabe et fællesskab med en positiv identitet. Man kan faktisk sige, at de omdefinerer det, som er attraktivt.

Hvilken kultur har vi i Danmark?

I et land som Danmark deler de fleste danskere en fælles kultur – den danske – hvor vi snakker dansk, tror på demokrati osv. Men der findes også kulturelle fællesskaber, som afviger fra den dominerende kultur. Sådanne kulturer, der eksisterer indeni en anden kultur men distancerer sig fra den, kaldes subkulturer.

Hvad betyder multikulturel nation?

Multikulturel, (lat. multi- + kulturel), som er sammensat af el. vedrører adskillige kulturer.

Hvad er mainstream kultur?

Mainstream er et engelsk ord, som betyder hovedstrømning, førende retning og midterlinje. Ordet er, som en del af anglificeringen, gledet ind i dansk sprogbrug. Det bruges i forskellige sammenhænge, ikke mindst inden for kultur og videnskab.

Hvad er en typisk dansk?

Stegt flæsk er en dansk ret, som er blevet spist siden 1890'erne. Med 1800-tallets eksport af bacon til England opstod mange af de retter, vi regner som danske: Medisterpølse, frikadeller, flæskesteg og andet sulemad, som vi bedst kender fra julefrokosterne.