Table of Contents:

  1. Hvorfor er trøfler dyre?
  2. Hvilken trøffel er dyrest?
  3. Hvad koster trøfler pr kg?
  4. Hvad er trøfler lavet af?
  5. Hvad er den dyreste svamp?
  6. Hvordan dyrker man trøfler?

Hvorfor er trøfler dyre?

Da de er så sjældne, er der sket mange forsøg på at dyrke trøfler, ved at pode unge egetræer med svampesporer. I nogle tilfælde med succes men langt de fleste gange uden den store succes, og derfor anses spisen som en delikatesse og en af de helt dyre af slagsen.

Hvilken trøffel er dyrest?

Hvide trøfler Der findes mange forskellige slags trøfler, men de hvide trøfler i Norditalien og allernordligst i Kroatien er de mest eksklusive. Helt op til 24.000 kroner per kilo kan det koste. Lige som med albinostørens rogn og safran skyldes den høje pris ikke kun smag men også sjældenhed.

Hvad koster trøfler pr kg?

Trøfler har en delikat duft og smag, som er eftertragtet blandt gourmeter. Men på grund af deres sjældenhed er de også temmelig dyre. Så hvad koster trøfler? Kiloprisen ligger mellem 3.000 og 8.000 kr.

Hvad er trøfler lavet af?

Trøfler er egentlig små romkugler lavet på kagerester. Her er de trillet i kokos, men de kan også trilles i fx krymmel eller kakaopulver.

Hvad er den dyreste svamp?

Trøfler er verdens dyreste svampe; nogle synes også de er de mest velsmagende. Men der er forskel på Trøfler: De tilhører forskellige slægter og familier. De ægte Trøfler tilhører slægten Tuber.

Hvordan dyrker man trøfler?

En typisk plante producerer 50 gram trøffel om året efter 5 år, og 80-100 gram efter 12 år. Trøffeltræer kræver tre ting: Jord, som ikke er for kompakt, dvs. en urørt del af haven, som er ideel. Og jord, som har en PH-værdi mellem 6,5 og 8,0, og endelig en veldrænet jord.