Table of Contents:

 1. Hvor lang tid kan trøfler holde sig?
 2. Hvad går godt med trøffel?
 3. Hvorfor er trøfler så dyrt?
 4. Hvad lugter trøfler af?
 5. Kan trøffel blive for gammel?
 6. Hvad er forskellen på en trøffel og en romkugle?
 7. Hvor vokser trøfler i Danmark?
 8. Hvad er Trøffelsmør?
 9. Hvad koster en trøffelgris?
 10. Hvor kalder man det trøfler?
 11. Hvorfor hedder det romkugler?
 12. Hvilke land har trøfler?

Hvor lang tid kan trøfler holde sig?

Friske trøfler kan holde sig 1-3 uger i køleskab. Nedbrydningsprocessen begynder, så snart trøflerne er gravet op af jorden. De skal derfor behandles med nænsomhed. Den bedste måde at opbevare dem på er at pakke dem enkeltvis i køkkenrulle og putte dem i en tætlukket beholder i køleskabet.

Hvad går godt med trøffel?

Trøflen er i rigtig godt selskab med æg (prøv bløde røræg eller spejlæg med revet trøffel over), med kartoffel (f. eks. i kartoffelmos eller i en bagt kartoffel), med frisk pasta med smør eller olie og parmesanost eller ovenpå en simpel risotto.

Hvorfor er trøfler så dyrt?

Da de er sjældne, er der sket mange forsøg på at dyrke trøfler, ved at pode unge egetræer med svampesporer. I nogle tilfælde med succes men langt de fleste gange uden den store succes, og derfor anses spisen som en delikatesse og en af de helt dyre af slagsen. Med en kilopris på ca. 3.000 kr.

Hvad lugter trøfler af?

Trøfler har en helt særegen og meget kompleks aroma. Trøfler smager nøddeagtigt med undertoner af skovbund. Den sorte trøffel er mildest i smagen, mens den hvide trøffel smager og dufter meget intenst og tilmed har noter af hvidløg i aromaen.

Kan trøffel blive for gammel?

Ja, men kan kun holde sig i et par uger. Det kan anbefales at konservere trøflen i stedet. Den rensede trøffel anbringes i en renset beholder og overhældes med vodka, snaps, marsala eller lignende. Herved kan den holde sig i 1-2 år.

Hvad er forskellen på en trøffel og en romkugle?

Romkugler fremstilles af rester af wienerbrød og kager, som æltes sammen med romessens. De fleste bagere og konditorer i Danmark sælger romkugler. De kendes i Midtjylland og Østjylland som "trøfler" eller "trøffelkugler", mens de på Mors går under navnet "sputnik".

Hvor vokser trøfler i Danmark?

Selvom trøfler er udbredt næsten over hele verden, findes de kun på den nordlige halvkugle. De mest værdifulde eksemplarer vokser i de løvfældende skove i den nordlige Middelhavskyst, i trøffelregionerne i Frankrig og Italien. Det er dog ikke rigtigt, at trøfler er så sjældne og ikke findes i Nordeuropa.

Hvad er Trøffelsmør?

Riv din sommertrøffel med fint rivejern ned over din smør. Blend smørret, de er nemmest med en stavblender, og smag det til med en god flagesalt og friskkværnet peber. Server straks herefter.

Hvad koster en trøffelgris?

Det er den dyreste af trøflerne og kan nemt koste 3000 euro for et kilo på lokale markeder.

Hvor kalder man det trøfler?

Romkugle eller trøffel? Siger du trøffel, så er du med stor sandsynlighed født i Jylland. Kalder du den samme kage for en romkugle, stammer du nok fra Østdanmark.

Hvorfor hedder det romkugler?

lyder en gammel skrøne, at den skulle bestå af kagekrummer fejet op fra bageren gulv(!) Dette har dog på ingen måde hold i virkeligheden, og man kan få den tanke, at rygtet i sin tid er startet af konkurrerende bagermestre, der var misundelige over den lyse idé, ophavsmanden til romkuglen havde fået.

Hvilke land har trøfler?

Udover de store skove i Italien og Frankrig, hvor de fleste trøfler findes, ses svenske og danske trøfler også på markedet i ny og næ, og især danske trøfler er ekstremt sjældne.