Table of Contents:

 1. Hvilke planter kan tåle kulde?
 2. Kan man plante om vinteren?
 3. Hvornår skal man tage planter ind?
 4. Hvad kaldes planter hvis overjordiske dele er bløde og saftige og som visner efter hver vækstsæson?
 5. Hvad blomster kan tåle frost?
 6. Hvorfor dør mine planter?
 7. Hvorfor bliver planters blade gule?
 8. Hvornår er frosten af jorden?
 9. Hvornår skal man plante om?
 10. Hvad betyder ordet staude?
 11. Hvad betyder urter?
 12. Hvilke sommerblomster kan tåle frost?

Hvilke planter kan tåle kulde?

Eksempler på planter, der trives i potter om vinteren, er for eksempel klatrehortensia, magnolia, lyngplanter og prydkål. Flere stauder og vintergrønne planter som smågran, tuja og cypres klarer sig også godt under disse betingelser. Urter som oregano, timian, persille og merian er også hårdføre.

Kan man plante om vinteren?

I den kolde periode er jorden fugtig, hvilket gør, at planterne får tid til at etablere nye rødder, før sommerens tørre vejr sætter ind. Du kan faktisk plante træer og buske hele vinteren, så længe jorden ikke er frosset. Det gælder dog ikke stedsegrønne træer og buske, som helst skal plantes i sensommeren.

Hvornår skal man tage planter ind?

Det er svært at fastslå et bestemt tidspunkt for, hvornår middelhavsplanter skal stilles ind til vinteropbevaring. Det gælder dog generelt, at eksotiske planter trives bedst, når temperaturen er omkring 5 - 8⁰C i vintermånederne. Falder temperaturen til omkring frysepunktet, vil planterne sandsynligvis tage skade.

Hvad kaldes planter hvis overjordiske dele er bløde og saftige og som visner efter hver vækstsæson?

Stauder kan være flade og tæppedannende, lave og pudeagtige, højere og oprette eller buskagtige. De fleste stauders overjordiske dele visner helt eller delvis om efteråret, efter at planterne har oplagret næring og vand i rødder og/eller stængeldele for at overvintre med knopper i eller under jordoverfladen.

Hvad blomster kan tåle frost?

Blomster, der som hornvioler klarer nogen frost her i det tidlige forår
 • Stedmoder.
 • Narsisser inkl. tete a tete.
 • Vibeæg.
 • Primula.
 • Skilla.
 • Perlehyacinter.
 • Bellis.
 • Hyacinter.

Hvorfor dør mine planter?

Mange planter dør på grund af overvanding, så det er vigtigt, at du ved, om planten overhovedet mangler vand, før du vander den. Det er nemt at tjekke, om en stueplante mangler vand, hvis den skal vandes forholdsvis ofte: Her stikker du blot en finger i jorden og mærker, om den er fugtig.

Hvorfor bliver planters blade gule?

Ofte er gule bladeplanter et signal om for lidt eller for meget vand. Det er en god idé, at undersøge, hvor meget netop din plante ønsker af vand, for derefter at justere vandmængden og intervallet af vanding af planten. Misfarvning af bladene kan skyldes for meget lys.

Hvornår er frosten af jorden?

Jordtemperaturen skal derfor være 7-8 grader, hvilket den er omkring april. Stop med at slå græs omkring slut oktober, når temperaturen kommer ned under 6 grader.

Hvornår skal man plante om?

Det er bedst at omplante en plante i den spæde begyndelse af en vækstperiode, sædvanligvis om foråret. Hvis det drejer sig om planter, der blomstrer om vinteren, så skal omplantningen finde sted tidligt på efteråret.

Hvad betyder ordet staude?

En staude er en flerårig urteagtig plante. Udtrykket bruges oftest om dyrkede planter. En staudes overjordiske dele visner som regel bort under kulde- eller tørkeperioder, mens de underjordiske dele overlever. Det har givet stauderne den videnskabelige betegnelse hemikryptofytter.

Hvad betyder urter?

Betegnelsen urt bruges af botanikere om karplanter som ikke er vedplanter eller halv- eller helsnyltere, dvs. langt de fleste af de planter vi tænker på som blomster, grøntsager osv. I almindelig sprogbrug opfattes urter ofte som planter, der enten er lægeurter eller krydderurter.

Hvilke sommerblomster kan tåle frost?

Stedmoderblomster og hornvioler er de mest sikre sommerblomster i forhold til nattefrost, men også tagetes eller fløjlsblomst er særdeles hårdfør. Du kan altså trygt plante disse sommerblomster ud i dit bed allerede nu.