Table of Contents:

  1. Hvad betyder trolde?
  2. Hvad kan trolde ikke lide?
  3. Hvor mange tæer har en trold?
  4. Hvad spiser en trold?
  5. Hvordan finder man trolden i Kongelunden?
  6. Hvor mange trolde har Thomas Dambo lavet?
  7. Hvor er de nye trolde?

Hvad betyder trolde?

En trold er en naturånd, beslægtet med fauner, dværge, nisser etc. Trolde er mytiske menneskelignende væsener fra den skandinaviske folketro. De beskrives meget forskelligt: fra venlige kæmper til djævelske menneskeagtige skikkelser. De gengives tit med grove eller groteske træk.

Hvad kan trolde ikke lide?

Mange trolde kan lave ting af jern. Trolde stjæler ofte ting. Trolde kan ikke lide at sove.

Hvor mange tæer har en trold?

Kun fire fingre på hver hånd og fire tæer på hver fod. En lang og bevægelig hale, helt glathåret med en hårdusk i enden. Tøj, der er lavet af fletværk fra skovbunden, grene, blade, mos, svampe og spindelvæv. Trolde har en dyb, temmelig rusten stemme, når det er en voksen trold.

Hvad spiser en trold?

De spiste bær, rødder, svampe, snegle og nogle gange steg lavet af et af skovens dyr. Nogle trolde spiste også frøer, regnorme og andet godt fra naturen. Troldene kunne også godt lide at spise den mad, som menneskene spiste. Dovne, som de var, gad de dog ikke at dyrke jorden.

Hvordan finder man trolden i Kongelunden?

For at finde naturparkens egen trold, skal man gå ind på www.trollmap.com - zoom ind på Danmark - klik på 'Den store Troldefolkefest' logoet - vælg dit kapitel - hop på cyklen - og nyd jagten på ham.

Hvor mange trolde har Thomas Dambo lavet?

Troldejagt er en sjov og anderledes måde at udforske den danske natur på. Kunstneren Thomas Dambo lavede i 2016 de populære 6 kæmpetrolde Glemte Kæmper af genbrugstræ, som står i naturen på Københavns Vestegn.

Hvor er de nye trolde?

Gå på troldejagt og find Kaptajn Nalle. I sommeren 2020 blev trolde-skattekortet udvidet med 10 nye krydser rundt omkring i Danmark. Troldene har taget turen over Storebælt, og er nu også at finde i den jyske muld. Tilbage i købstaden har vi fået hele 4 nye skjulte, og en knapt så gemt trold.