Table of Contents:

  1. Kan man flytte et Syrentræ?
  2. Hvordan er et træ opbygget?
  3. Hvornår flytter man små træer?
  4. Kan man flytte en gammel hæk?
  5. Kan man flytte abernes skræk?

Kan man flytte et Syrentræ?

En flytning af din syren vil være risikabel, når den har stået mange år på samme sted. Den har udviklet et stort rodsystem, som ikke kan undgå at tage skade ved en flytning. Det vil være en god ide at vente et år med at grave planten op, men allerede nu begynde at forberede flytningen.

Hvordan er et træ opbygget?

Mellem barken og veddet findes et ganske smalt lag af levende celler, vækstlaget (eller kambiet), der danner nye barkceller udadtil og nye vedceller indadtil. Træets tykkelsesvækst sker altså i vækstlaget, idet der hvert år vokser én ny årring udenpå den foregående. Træets højdevækst sker i træets top.

Hvornår flytter man små træer?

Det bedste tidspunkt er i slutningen af oktober, når planterne netop har kastet bladene. Da er der stadig varmt nok i jorden til, at rødderne kan nå at gendanne de levende spidser, sådan at de kan være klar til at forsyne planten med vand fra begyndelsen af foråret.

Kan man flytte en gammel hæk?

Om I kan bruge de gamle hækplanter, afhænger af deres tilstand. Hvis de er gravet op, så er det vigtigt, at de straks kommer i indslag, så deres rødder beskyttes og ikke tørrer ud. I kan sætte planterne i grus eller jord. Planterne skal dog plantes hurtigst mulig og derefter vandes godt.

Kan man flytte abernes skræk?

Man kan godt flytte et ungt abetræ. Resultatet vil helt afhænge af, hvor omhyggeligt man udfører flytningen.