Table of Contents:

  1. Er triglycerider polære eller upolære?
  2. Kan triglycerider opløses i vand?
  3. Hvad skal triglycerid ligge på?
  4. Hvad kan triglycerider opløses i?
  5. Hvad betyder et stort forsæbningstal?

Er triglycerider polære eller upolære?

Grundstrukturen er altså et glycerolskelet, hvorpå der er hæftet tre fedtsyreenheder. Hver af disse enheder er opbygget af en C O-gruppe og en lang kæde af carbonatomer, hvortil der er bundet hydrogenatomer. Det enkelte fedtstofmolekyle domineres af de upolære CH2-grupper, hvilket gør fedtstoffer til upolære stoffer.

Kan triglycerider opløses i vand?

I tyndtarmen bliver tarmindholdet blandet med enzymet, lipase. Bugspytkirtlen producerer dette enzym, der nedbryder triglyceriderne til glycerol og tre frie fedtsyrer. Fordi glycerol og kortkædede fedtsyrer er opløselige i vand er det ikke noget problem at optage disse. ... Men som nævnt er triglycerider fedtopløselige.

Hvad skal triglycerid ligge på?

totalkolesterol: 4-6 mmol/l. HDL-kolesterol: 1-2 mmol/l (jo mere, jo bedre) LDL-kolesterol: 3-4 mmol/l (jo mindre, jo bedre) triglyceriderne: 2-4 mmol/l (jo mindre, jo bedre).

Hvad kan triglycerider opløses i?

Triglycerider i kosten nedbrydes i kroppens fordøjelsessystem. I den nederste del af mavesækken, kaldet antrum, sønderdeles fedt til ganske små fedtdråber og føres til tolvfingertarmen. Her nedbrydes fedtdråberne (stadig triglycerider) af enzymet lipase og galde til frie fedtsyrer og glycerol.

Hvad betyder et stort forsæbningstal?

Forsæbningstallet angiver antal milligram kaliumhydroxid der kræves for at forsæbe 1g fedt eller olie. Tallet er et udtryk for mængden af glycerider i fedtstoffet. Rent kemisk sker der en basisk hydrolyse af glyceriderne til fri glycerol og frie fedtsyrer.