Table of Contents:

  1. Hvad er et spormineral?
  2. Hvad mineraler?
  3. Hvad skal D vitamin tages sammen med?
  4. Hvad er Mikronæringsstof?
  5. Hvad forstås ved Mikromineraler?

Hvad er et spormineral?

Mineralerne deles op i to grupper: Til spormineralerne regnes mineraler, som vi kun behøver mindre end 100 mg dagligt. En anden målestok for, om mineralerne kaldes spormineraler, er, at koncentrationen af mineralet udgør mindre end 1/50.000 af legemsvægten. Dette har rent praktisk mindre betydning.

Hvad mineraler?

Hvad er mineraler? Mineraler er grundstoffer, som findes i jorden og i vores drikkevand. Mange mineraler er lige så vigtige for kroppen som vitaminer. Magnesium, zink og calcium/kalk er eksempler på kendte mineraler, der kan fås som kosttilskud.

Hvad skal D vitamin tages sammen med?

Det er derfor en god ide at tage D-vitaminholdige kosttilskud sammen med et måltid. Du får fedt nok, hvis der er lidt olie, fed fisk, frøholdigt brød eller ost i din mad. Tager du D-vitamin i tabletter kombineret med kalk, skal du være opmærksom på, at de oftest skal tages 2 gange dagligt.

Hvad er Mikronæringsstof?

Mikronæringsstoffer, næringsstoffer, som i mindre mængder skal indgå i menneskers kost. De omfatter vitaminer og mineraler (ernæring).

Hvad forstås ved Mikromineraler?

De kan inddeles i makro- og mikromineraler. Betegnelserne makro og mikro hænger sammen med den mængde af mineralet, din krop har behov for. Behovet for makromineraler regnes i gram per kg kropsvægt, mens behovet for mikromineraler er noget mindre og derfor regnes i milligram eller sågar i mikrogram per kg kropsvægt.