Table of Contents:

 1. Kan man selv fylde kølervæske?
 2. Hvis min bil ikke kan starte?
 3. Kan en bil køre på vand?
 4. Hvorfor mister bilen kølervæske?
 5. Hvor giftigt er kølervæske?
 6. Hvor fylder man kølervæske på?
 7. Er det farligt at drikke kølervæske?
 8. Hvordan tjekker man om en starter virker?
 9. Hvordan fungere en startmotor?
 10. Hvad er forskellen på rød og blå kølervæske?
 11. Er kølervæske farligt gods?
 12. Hvordan fylder man kølervæske på bil?

Kan man selv fylde kølervæske?

Kølervæske er vigtigt Det er vigtigt, at du altid har nok kølervæske på bilen. Den rigtige mængde kølervæske sikrer, at motoren ikke bliver for varm, samt at køleanlægget ikke fryser til, når det er vinter. Får du ikke din bil serviceret jævnligt, kan du selv tjekke og fylde kølervæske på.

Hvis min bil ikke kan starte?

Hvis en bil ikke vil starte eller går i stå, går den første mistanke til brændstof forsyningen. Hvis bilen rasler, men nægter at starte, er brændstof tanken måske tom. Hvis brændstof indikatoren indikerer brændstoffets tilstedeværelse, sidder noget muligvis fast i tanken.

Kan en bil køre på vand?

»Det er helt umuligt at få en bil til at køre på vand alene. Der bryder simpelthen med fysikkens love. Der skal en energikilde til at hente brint ud af vandet,« siger Johan Vium. Ifølge ham er det nærliggende, at Genepax benytter en kombination af metaller, der har den egenskab, at de spalter vand.

Hvorfor mister bilen kølervæske?

Hvis du mener, at din bil bruger mere kølervæske end normalt, bør du tjekke din toppakning. Hvis den er utæt, kommer bilen hurtigere til at mangle kølervæske. Problemer med toppakningen skal gerne opdages i god tid, da du ellers kan stå med en dyr regning.

Hvor giftigt er kølervæske?

Kølervæske indeholder ethylenglucol, som i kroppen omdannes til en række giftige stoffer, der kan ødelægge kattens nyrer. En dosis så lille som 1,5 ml pr kg er tilstrækkeligt for forgiftning.

Hvor fylder man kølervæske på?

I bilens motorrum finder du dækslet med et termometer-ikon. Det er til kølervæske påfyldning. Her starter du først med at sikre dig, at bilen er afkølet. Er bilen varm, kan beholderen være udvidet, og du kan derfor ikke se den korrekte målerstand.

Er det farligt at drikke kølervæske?

Ethylenglykolforgiftning er en meget alvorlig forgiftning, som ødelægger frem for alt nyrerne hos den som har indtaget ethylenglykol, som blandt andet indgår i kølervæske til biler. Indtagelse af kølervæske sker i nogle tilfælde forsætligt, f. eks. ved selvmordsforsøg, eller utilsigtet af børn eller dyr.

Hvordan tjekker man om en starter virker?

 1. Kontroller batterikabler og elektriske forbindelser.
 2. Rens batteripoler og kabelsko.
 3. Etabler sikker forbindelse for strømmen mellem starter,
 4. batteri og stel.
 5. Mål batterispændingen.
 6. Kontroller batteriet, og oplad det eller udskift det om nødvendigt.
 7. Kontroller generatoren.

Hvordan fungere en startmotor?

En startmotor er en elektromotor, som bruges til at trække en forbrændingsmotor i gang. Startmotoren trækker svinghjulet på forbrændingsmotoren ved hjælp af en såkaldt Bendixkobling, som frikobler startmotoren når forbrændingsmotoren starter.

Hvad er forskellen på rød og blå kølervæske?

Ethylenglykol er den vigtigste ingrediens i almindelige kølervæske. Som fingerregel bruges den blå til støbejernsmotorer og den røde til aluminiumsmotorer. Kølervæsken hæver kogepunktet og sænker frysepunktet.

Er kølervæske farligt gods?

Funktion Beskrivelse: Kølervæske (frostbeskyttelse) til bilen. Faresætninger H302 Farlig ved indtagelse. Sikkerhedssætninger P101 Hvis der er brug for lægehjælp, medbring da beholderen eller etiketten. P102 Opbevares utilgængeligt for børn.

Hvordan fylder man kølervæske på bil?

Hvordan fylder man kølervæske på en bil?
 1. I bilens motorrum finder du dækslet med et termometer-ikon. ...
 2. Her starter du først med at sikre dig, at bilen er afkølet. ...
 3. Tjek i bilens bog hvilken type kølervæske du skal bruge.
 4. Læg mærke til, hvor på beholderen du ser markeringen for max påfyldning.
31. maj 2020