Table of Contents:

  1. Hvad er mindste ledertværsnit i den faste del af en installation?
  2. Hvad er kravet til mindste leder tværsnitsareal i den faste installation?
  3. Hvad er en Overbelastningsstrøm?
  4. Hvad er bløde ledninger?
  5. Hvor hurtigt skal en sikring slå fra?
  6. Hvornår bruger man en D karakteristik automatsikring?

Hvad er mindste ledertværsnit i den faste del af en installation?

Tilledninger skal derfor normalt have et mindste ledertværsnit på 0,75 mm², må ikke føres gennem bygningsdele og skal være tilgængelige på hele deres længde. Tilledninger må heller ikke være unødvendigt lange, hvilket betyder, at transformerne eller dåserne skal anbringes i nærheden af armaturerne.

Hvad er kravet til mindste leder tværsnitsareal i den faste installation?

Mindste tværsnit for bøjelige ledninger til fast installation er 1,5 mm2. Man skal være særlig opmærksomhed på installationer ved barer, musikanlæg, mikserpulte o.l. samt over nedhængte lofter.

Hvad er en Overbelastningsstrøm?

2.15.2 Overbelastningsstrøm: Overstrøm i en fejlfri strømkreds. 2.15.3 Overstrøm: Enhver strøm, hvis værdi er større end mærkestrømmen.

Hvad er bløde ledninger?

Blød monteringsledning også kaldet for PVT, H05V-K og H07V-K Grunden til at den kaldes en blød ledning er, at der er flere tynde kobber tråde, som udgør den samlede leder. Den må derfor ikke sammenlignes med installationsledning, hvor lederen er en massiv kobberleder.

Hvor hurtigt skal en sikring slå fra?

Ved en overbelastning på 1,13 x In (In = den nominelle strøm, dvs automatsikringens mærkestrøm) tager det over en time for automatsikringen at slå fra. For en automatsikring på 10 A, der gennemløbes af en strøm på 11,3 A, vil det således tage over en time før der sker en udkobling.

Hvornår bruger man en D karakteristik automatsikring?

Karakteristikken angives med et bogstav, som er en standard for alle fabrikanter: B-karakteristik for kortslutningsudkobling på mellem 3 og 5 gange mærkestrømmen, C-karakteristik for kortslutningsudkobling på mellem 5 og 10 gange mærkestrømmen, D-karakteristik for kortslutningsudkobling på mellem 10 og 20 gange ...