Table of Contents:

  1. Kan orkideer stå i vand?
  2. Hvordan skal man passe en orkidé?
  3. Hvordan klipper man en orkide ned?
  4. Kan man redde en død orkide?
  5. Kan orkideer stå ude om sommeren?

Kan orkideer stå i vand?

Den største succesfaktor for orkidéer er, hvor meget og hvor ofte de bliver vandet. Som udgangspunkt skal orkidéer ikke vandes ofte, og deres fødder må aldrig stå i vand. Du bør højst vande en gang om ugen. Vandingen foregår ved, at du sænker hele potten ned i vand (gerne stuetempereret regnvand).

Hvordan skal man passe en orkidé?

Giv orkideen fugtig luft, og stil den lyst Et lag fugtigt ral nederst i potten placeret så pottens bund og rødderne aldrig når vand, kan skabe ekstra luftfugtighed om planten. Brug en særlig orkidegødning, eller fortynd almindelig potteplantegødning til halv styrke. Stil dine orkideer lyst, men aldrig i direkte sol.

Hvordan klipper man en orkide ned?

Orkide beskæring Hvis toppen af blomsterstanden begynder at visne ned, kan stilken beskæres ned til næse grønne øje på stilken, så kan der gro ny skyd derfra, ellers kan orkideer også kippes helt ned. Pas på at ikke komme til at klippe nye skud over ved total ned beskæring.

Kan man redde en død orkide?

Sådan gendannes en orkide, der er tørret op Så kunne du redde hende. Hvad du skal gøre er at vande substratet med vand og placere det på et sted, som solen ikke giver meget. Hvis du har en gren, der visner, skal du afskære den i bunden.

Kan orkideer stå ude om sommeren?

Temperaturforhold: Denne specielle orkidé kan tåle temperaturer helt ned til 10 grader. Du har derfor mulighed for at placere den udendørs i sommerperioden.