Table of Contents:

  1. Hvorfor hedder det en t-shirt?
  2. Hvem har opfundet T shirten?
  3. Hvor meget vejer et stykke tøj?
  4. Hvor meget vejer ens tøj?
  5. Hvordan måler man længden på en bluse?
  6. Hvad er en polotrøje?
  7. Hvilke råstoffer er der i tøj?

Hvorfor hedder det en t-shirt?

En T-shirt (eller tee) er en bluse uden knapper, krave og lommer. Den har rund hals og korte ærmer og trækkes over hovedet og dækker det meste af overkroppen. ... Navnet kommer af T-formen, og stavemåden er derfor T-shirt.

Hvem har opfundet T shirten?

T-shirts er en t-formet trøje med korte ærmer. Som alt andet moderne herretøj, startede det med soldaterne, der skulle bære ens tøj. Ifølge "Uniform Regulations of the United States Navy” (1905) skulle soldaterne i flåden bære en trøje under deres uniform.

Hvor meget vejer et stykke tøj?

Hvis vi nu siger at et stykke tøj i gennemsnit vejer 400 gram, bukser vejer nok mellem 500-600 gram, mens en skjorte eller en t-shirt ikke vejer mere en 200 gram, så er der efter seneste undersøgelse godt og vel 33 nye stykker tøj med hjem til hver danskers klædeskab hvert år.

Hvor meget vejer ens tøj?

For eksempel vejer et lagen til en enkeltseng typisk 5 g, mens et dobbeltlagen kan veje fra 750 g til 1 kg. Et dynebetræk til en enkeltdyne kan veje mellem 700 g – 1,2 kg, og et betræk til en dobbeltdyne kan alene veje helt fra 1 kg – 2 kg.

Hvordan måler man længden på en bluse?

Sådan måles din armlængde Målet på ærmelængden foretages fra punktet på din skulder (hvor du tog målingen af skulderbredden). Følg din bøjede arm ned til det sted, hvor ærmet skal slutte. Bøj armen lidt, når du foretager denne måling. Denne måling er altid armens fulde længde.

Hvad er en polotrøje?

En polo-shirt (poloshirt eller polo) er en slags T-shirt med krave, lukning med typisk to eller tre knapper og måske en brystlomme.

Hvilke råstoffer er der i tøj?

bomuld, hør og hamp). Kunstfibre laver man af olie fra undergrunden. Der bliver brugt mange kemikalier og store mængder vand, når der fremstilles tekstiler. Det gælder både under produktionen af råvaren på marken og under fremstillingen af tekstil på fabrikken.