Table of Contents:

  1. Hvem bor i Midgård?
  2. Hvad hedder Frejas gris?
  3. Hvem er Frejas far?
  4. Hvem boede i Asgård?
  5. Hvem dræber Thor?
  6. Hvem er mor til Thor?
  7. Hvad hedder Frejas børn?
  8. Hvem er Freja i nationalsangen?
  9. Hvem var gift med Freja?

Hvem bor i Midgård?

Midgård er i nordisk mytologi den del af verden, hvor menneskene bor. I centrum af Midgård ligger gudernes Asgård, og uden om Midgård, adskilt ved hegn, er jætternes Udgård.

Hvad hedder Frejas gris?

Frejas bror Frej havde en gris ved navn Gyldenbørste. Frej havde også en hest. Guderne kunne undertiden også forvandle sig til dyr.

Hvem er Frejas far?

Freja er en betydelig figur i nordisk mytologi. Hun anses som værende en frugtbarhedsgudinde, der er knyttet til de helt centrale aspekter af livet; Fødsel, død, skæbne og kærlighed. Ifølge myten tilhører hun Vanernes slægt og kom til Asgård som gidsel, sammen med sin far Njord (Havet) og sin tvillingebror Frej.

Hvem boede i Asgård?

I nordisk mytologi er Asgård (Godheim) den verden hvor guderne (både aser og vaner) bor. Udenom Asgård ligger Midgård og Udgård (Jotunheim). Indgangen fra Midgård til Asgård er over regnbuen Bifrost, der bliver bevogtet af Heimdal.

Hvem dræber Thor?

Thor får lokket Midgårdsormen frem og vil dræbe ham med Mjølner, men forstyrres af Hymer. En mægtig vølve har spået, at Thor og Midgårdsormen vil mødes endnu en gang, nemlig ved Ragnarok, hvor de vil udkæmpe den endelige kamp.

Hvem er mor til Thor?

I mytologien siges Thor at være søn af Odin og selve jorden. Han er gift med Sif og har sønnerne Magne og Mode, samt datteren Thrud.

Hvad hedder Frejas børn?

Frejas og Ods fælles børn, Hnoss og Gersemi, ligner derimod litterære konstruktioner, sandsynligvis er de Snorres eget påfund. Det fortælles også at hun deler valen med Odin, så halvdelen af de døde kommer til hendes gård Folkvang.

Hvem er Freja i nationalsangen?

I første vers står der "det hedder gamle Danmark, det er Frejas sal." Freja er frugtbarhedes gudinde, i nordisk mytoligi. men hun bliver opfatte som kærlighedes gudinden. Det der står i teksten nemlig, "det hedder gamle Danmark, og det er Frejas sal." betyder at Danmark er centrum for kærlighed og frugtbarhed.

Hvem var gift med Freja?

Der er meget Frigg og Freja har tilfælles, eksempelvis er Frigg gift med Odin, mens Freja er gift med Od, guder, der begge drager ud på lange rejser og nærmest forsvinder i perioder. Odin og Ods navne hænger endda sammen rent sproghistorisk med betydningen ”den rasende” eller ”den ekstatiske”.