Table of Contents:

  1. Hvordan skal en rask tunge se ud?
  2. Hvad kan tungen fortælle dig?
  3. Hvordan bruger man en tungeskraber?
  4. Hvad viser din tunge?
  5. Hvorfor svier min tunge?
  6. Hvorfor er min tunge rød?

Hvordan skal en rask tunge se ud?

Hvordan ser en sund tunge ud? En sund tunge har en klar lyserød farve og er dækket af små, korte strå, der ligner hår. De små strå kaldes for papiller, og det er dem, som giver tungen en lidt ru overflade.

Hvad kan tungen fortælle dig?

Det kan også fortælle dig om din hygiejne er god, eller hvorvidt du har et større helbredsproblem. Du kan nogle gange se på din tunge om du har et sundhedsproblem. Du bør ikke ignorere dette lille organ. Det kan fortælle dig alle mulige slags ting om dit helbred, selv gennem noget så enkelt som dets farve.

Hvordan bruger man en tungeskraber?

Sådan bruger du din tungeskraber Skrub din tunge hver morgen inden du børster dine tænder. Skrab tungen blidt bagfra og frem. Gentag denne bevægelse seks-otte gange og sørg for at skylle den inden hver gentagelse. Når du har fjernet den hvide belægning på tungen, afslutter du med at børste dine tænder.

Hvad viser din tunge?

Ved at bruge en tungeskraber kan du sikre den optimale mundhygiejne med en frisk ånde. Den bagerste del af tungen repræsenterer nyre, blære og tarme. Den midterste del af tungen repræsenterer maven. Højre side af tungen set udefra giver et billede afleverens tilstand.

Hvorfor svier min tunge?

Sygdom i munden, som fx svampeinfektion (candida), landkorttunge (tungens overflade får et landkortlignende udseende) eller lichen planus. Irritation grundet tandproteser, tungebørstning og andet, der kan irritere vævet i munden. Allergi eller reaktion på mad/drikke, lugt eller andet, kan også fremkalde ubehag i munden.

Hvorfor er min tunge rød?

Har man revner i tungen, er den mørkerød, eller har den små knopper, skal man ikke gå i panik, for det behøver bestemt ikke at være et sundhedsskadeligt tegn. Men er du alligevel urolig, kan du altid søge egen læge.