Table of Contents:

 1. Hvor lang tid skal flour sidde?
 2. Hvad gør store mængder flour i kroppen?
 3. Hvad kan forklaringen være på at de mikrobiologiske fund ved Periodontale sygdomme er forskellige?
 4. Hvor ofte skal man bruge tandstikker?
 5. Hvordan virker fluorid?
 6. Hvad gør fluor på tænderne?
 7. Hvad sker der hvis man spiser for meget tandpasta?
 8. Hvad er en individuel forebyggende behandling?
 9. Hvad er gingivitis og hvornår udvikles det?
 10. Hvad består Gingivas væv af?
 11. Kan man bruge tandtråd for ofte?
 12. Hvor mange gange om dagen skal man bruge tandtråd?

Hvor lang tid skal flour sidde?

Tandlægens/tandplejers brug af fluor Denne fluor er lavet som en gele som skal sidde på dine tænder i 2 minutter. Behandlingen sker for det meste i forbindelse med en tandrensning. Den fluor som tandlægen/tandplejeren anvender, er mange gange stærkere end den fluor som findes i alm.

Hvad gør store mængder flour i kroppen?

Fluor "binder" sig til kalcium. Det betyder, at mængden af tilgængeligt kalcium i kroppen bliver lav. Det kan i sjældne tilfælde give problemer som åndenød og rytmeforstyrrelser i hjertet. Ellers kan fluor gøre miljøet i mavesækken mere surt end sædvanligt, hvilket kan medføre mavesår.

Hvad kan forklaringen være på at de mikrobiologiske fund ved Periodontale sygdomme er forskellige?

Mikroflora ved kronisk og aggressiv parodontitis Generelle aspekter Forskellige kriterier ligger til grund for at forbinde en oral bak- terie med udviklingen af MP. Det drejer sig dels om der er en association mellem bakterien og sygdomsforekomst, dels om den elimineres ved klinisk vellykket behandling.

Hvor ofte skal man bruge tandstikker?

Tandstikkere skal bruges min. 1 gang om dagen. Tandstikkere anvendes efter et måltid eller andre tidspunkter på dagen, hvor der er behov for at fjerne madrester og plak mellem tænderne.

Hvordan virker fluorid?

Hvordan virker det? Tandbørstning med fluortandpasta er et af de vigtigste midler til at forebygge og behandle huller i tænderne i alle aldre. Når vi spiser og drikker, dannes der syrer i plakken. Syren angriber emaljen, mens fluor modvirker angrebet ved at reparere den opløste emalje.

Hvad gør fluor på tænderne?

Fluor i tandpasta hedder uorganisk fluor og findes i form af såkaldt fluorid. Fluorid forebygger huller i tænderne ved at styrke tændernes emalje. Fluorid har ikke de samme uheldige egenskaber som fluorstoffer i for eksempel overtøj, mikroovnspopcorn eller visse typer bagepapir.

Hvad sker der hvis man spiser for meget tandpasta?

Hvis du spiser en hel tube tandpasta på én gang, kan du få fluoridforgiftning, hvilket giver symptomer som kvalme, mavepine og opkastning. I en hel tube tandpasta er der max 0,15 g fluorid (EU's grænseværdier). Du skal indtage 1 g fluorid på én gang, for at fluoridforgiftningen bliver livstruende.

Hvad er en individuel forebyggende behandling?

På den pågældende regning har patienten fået foretaget en almindelig diagnostisk grundundersøgelse, en tandrensning samt en individuel forebyggende behandling. Den forebyggende behandling indeholder tandlægens vurdering og råd af patientens brug af tandtråd, børsteteknink, forbyggende huler mm.

Hvad er gingivitis og hvornår udvikles det?

Gingivitis, bedre kendt som tandkødsbetændelse udvikles, hvis tænderne ikke formår at holdes rene. Rene tænder forudsætter en god mundhygiejne samt rent tandkød. Tandkødsbetændelse opstår, når der opbygges plak på tænderne. Dette medgiver hævelse, rødme, blødning og infektion i det pågældende område.

Hvad består Gingivas væv af?

Gingivas væv består som nævnt af epitel og bindevæv (grundsubstans). Bindevævet i gingiva består af en række forskellige celler, kar og nerver lejret i en rigelig grundsubstans. Almindeligst blandt cellerne er fibroblasten, som producerer bindevævets fibre samt vigtige komponenter af grundsubstansen.

Kan man bruge tandtråd for ofte?

For at opnå god mundhygiejne er det en god idé at anvende tandtråd 2 gange om dagen. Du bør som minimum rense overfladerne mellem dine tænder grundigt 1 gang om dagen for at fjerne madrester, bakterier og plak . Det er en god idé at gøre det om aftenen for at forebygge bakterievækst i løbet af natten.

Hvor mange gange om dagen skal man bruge tandtråd?

Brug tandtråd én gang om dagen: De fleste tandlæger anbefaler, at tandtråd bruges mindst én gang dagligt. Hvis du har tendens til, at madrester sætter sig fast mellem tænderne, kan du bruge tandtråd oftere. Brug den tid, der er nødvendig: Du skal ikke skynde dig.