Table of Contents:

 1. Hvad hedder slibemiddel i tandpasta?
 2. Hvor meget tandpasta skal man bruge i gram?
 3. Hvilken tandpasta er bedst mod paradentose?
 4. Hvordan skal tandkød se ud?
 5. Kan man bruge for meget tandpasta?
 6. Hvad får tandpasta til at skumme?
 7. Kan tandpasta blive for gammel?
 8. Er der Mikroplast i Zendium?
 9. Hvad er bedst Colgate eller Zendium?
 10. Hvornår er man gammel nok til selv at børste tænder?
 11. Hvor meget tandpasta matematik?
 12. Er tandpasta farligt?
 13. Hvor længe skal man børste tænder på børn?
 14. Hvad kan hjælpe mod paradentose?

Hvad hedder slibemiddel i tandpasta?

Oftest anvendes kridt (calciumfosfat) som slibemiddel. Effekten af slibemidlet er at fjerne farvestoffer fra tandens overflade. Det er desuden disse partikler, som findes i stor grad i tandpastaer med “whitening” effekt.

Hvor meget tandpasta skal man bruge i gram?

Mange tandpastaer indeholder også fluor. En almindelig "voksen" tandpastatube er som regel på 75 ml, det vil sige ca. 100 g tandpasta. Børnetandpasta er ofte i 50 ml tuber og indeholder også mindre fluor (0,075 % fluorid).

Hvilken tandpasta er bedst mod paradentose?

Gum Paroex Forebygger tandkødsproblemer Den har altså en dobbeltvirkende antibakteriel effekt og kan bruges dagligt og gennem længere tid, af dig der har behov for en mere effektiv tandpasta. GUM Paroex tandpasta har en god smag og misfarver ikke tænderne. Anvendes morgen og aften som en almindelig tandpasta.

Hvordan skal tandkød se ud?

Sundt tandkød er tandkød, der ligger helt stramt omkring tanden. Det er lyserødt og svagt nubret i overfladen, og det bløder ikke efter grundig tandbørstning - heller ikke efter brug af tandstikkere. En tand sidder fast i kæbebenet ved hjælp af små rodhindefibre, og uden på kæbeknoglen ligger tandkødet.

Kan man bruge for meget tandpasta?

For meget tandpasta eller fluorholdige produkter over længere tid påvirker dannelsen af emalje på de kommende tænder, hvilket kan give et hvidligt lag af misfarvninger. Det er ganske ufarligt, men bør undgås. Der bør ikke bruges mere tandpasta, end hvad der svarer til barnets lillefingernegl eller en ært.

Hvad får tandpasta til at skumme?

Tandpasta indeholder typisk en lille mængde fluor som det aktive stof, der forebygger caries. Mange tandpastaer indeholder desuden stoffet sodium lauryl sulfat (SLS) som er et skummiddel, der får tandpastaen til at skumme i munden.

Kan tandpasta blive for gammel?

Tandpasta kan ofte holde sig 5 år, men det er vigtigt at læse udløbsdatoen på pakningen. Medicin skal altid opbevares så børn og dyr ikke kan nå det. Hvis du er i tvivl om opbevaring eller holdbarhed på din medicin - så spørg på apoteket.

Er der Mikroplast i Zendium?

Vi kan fortælle dig, at vi ikke anvender hverken microplastik eller plastik i nogen af vores Zendium tandpastaer.

Hvad er bedst Colgate eller Zendium?

Målt på overordnet indtryk vinder Zendium (59%) knebent over Colgate (55%), men blandt danske kvinder ser det anderledes ud. De har en klar favorit, nemlig Zendium som 64% af kvinderne har et positivt indtryk af mod 54% af mændene. De danske mænd har til gengæld et lige så godt indtryk af Colgate som af Zendium (54%).

Hvornår er man gammel nok til selv at børste tænder?

Det er nemlig først, når et barn er 10-12 år, at det motorisk er i stand til at klare tandbørstningen grundigt nok selv. Indtil da bør en voksen derfor børste eller børste efter mindst én gang om dagen, så man er helt sikker på at få børstet alle tænderne ordentligt rene.

Hvor meget tandpasta matematik?

et par dråber pebermynteolie og evt. lidt fluor I en almindelig tube er der normalt 50 mL tandpasta. Tandpasta anvender vi alle hver eneste dag (forhåbentlig) gennem hele vores liv.

Er tandpasta farligt?

Store mængder tandpasta kan gøre dig syg Men i Europa bruger vi ifølge Alan Richards meget små mængder fluorid i tandpastaen. Faktisk må 100 g tandpasta maksimalt indeholde 0,15 g fluorid. Det er nok til, at du kan blive lidt syg og få ondt i maven, men så skal du spise hele tuben med de 100 g tandpasta.

Hvor længe skal man børste tænder på børn?

Fra cirka otte-års alderen kan barnet selv børste sine tænder, men det skal fortsat være under kontrol af en voksen indtil cirka 10-års alderen. Først på dette tidspunkt er barnets motorik nemlig udviklet nok til, at det kan klare tandbørstningen alene.

Hvad kan hjælpe mod paradentose?

Seks gode råd om forebyggelse af paradentose
 1. 1 | Børst tænder to gange om dagen samt brug tandtråd og andre hjælpemidler. ...
 2. 2 | Besøg din tandlæge eller tandplejer efter det interval, tandlægen eller tandplejeren anbefaler. ...
 3. 3 | Besøg tandlægen hvis du har tandkødsbetændelse. ...
 4. 4 | Undgå rygning. ...
 5. 5 | Minimer stress.