Table of Contents:

  1. Er pasta og pizza sauce det samme?
  2. Hvad er forskellen på Tomatpasta og tomatpure?
  3. Hvad kan man bruge i stedet for tomatpure?
  4. Hvad er Passata?
  5. Kan man bruge tomatpure i stedet for hakkede tomater?
  6. Hvor meget er der i en dåse tomat?

Er pasta og pizza sauce det samme?

Pizza sauce og spaghetti sauce er begge tomatbaserede, har omtrent samme krydderier (italiensk) og ligner hinanden.

Hvad er forskellen på Tomatpasta og tomatpure?

Tomatpuré er en tyk væske lavet ved at koge og dræne tomater. Forskellen mellem tomatpasta, tomatpuré, og tomatsauce er konsistensen; tomatpuré har en tykkere konsistens og dybere smag end sauce.

Hvad kan man bruge i stedet for tomatpure?

Allerbedst er de hele, flåede blommetomater, da de bevarer mest saft i sig i forhold til de hakkede. Desuden indeholder kvalitets-tomaterne ikke andet end tomat og tomatjuice. De hakkede, flåede tomater vil ofte være tilsat et middel, der giver de små stykker fasthed, derfor er de mere bearbejdet og sejere end de hele.

Hvad er Passata?

Passata er en italiensk pure lavet på solmodne tomater og en fantastisk måde at bruge havens overflod af tomater på. En passata består kun af kogte, blendede tomater, og den kan danne base i rigtigt mange forskellige sovse og gryderetter.

Kan man bruge tomatpure i stedet for hakkede tomater?

Smagen af friske tomater er måske ikke tydelig, men pureen er supergod til italienske saucer som bolognese, fordi den giver mere kant end de mere milde, flåede tomater. Tomatpure er ikke kun koncentreret i smag og konsistens. Såvel C- som A-vitaminindholdet er højere per 100 gram end i friske, danske tomater.

Hvor meget er der i en dåse tomat?

1 dåse vejer 400 gram Ingrediensen er afvejet af opskriftsamlerens brugere.