Table of Contents:

 1. Hvordan afbalanceres dæk?
 2. Hvad koster det at få afbalanceret dæk?
 3. Hvad er dynamisk ubalance?
 4. Hvad betyder afbalancering af hjul?
 5. Er afbalancering og sporing det samme?
 6. Hvornår skal bilen spores?
 7. Hvorfor ryster bilen når jeg kører?
 8. Hvordan virker en Afbalanceringsmaskine?
 9. Hvad betyder afbalanceret?
 10. Hvad betyder det at afbalancere?
 11. Hvornår skal styretøjet justeres?
 12. Hvad betyder sporing af dæk?

Hvordan afbalanceres dæk?

Montøren placerer hjul og dæk samlet i maskinen og roterer det ved en hastighed på 6-25 km/t til 88-96 km/t. Mens det roterer, fanger maskinens sensorer alle ubalancer i dækket. Når analysen er gennemført, udregner computeren, hvor meget vægt der skal til for at afbalancere dækket, og hvor vægten skal lægges på.

Hvad koster det at få afbalanceret dæk?

Afbalancering af et enkelt hjul koster 80 kroner eksklusiv moms. Det er dog ofte at du skal have tjekket alle fire hjul, fordi man ikke ved hvor ubalancen kommer fra. Derfor kan opgaven godt løbe op i nogle hundrede kroner, men heldigvis er det ikke en opgave, der tager særlig lang tid.

Hvad er dynamisk ubalance?

Dynamisk ubalance Dynamisk ubalance måles som to separate værdier på hver side af hjulets centerlinje. Det er derfor også muligt, at have et hjul der er i statisk balance, men som er i dynamisk ubalance. Det sker fordi, dynamisk ubalance ligger væk fra hjulets center og forårsager sideværts laterale udsving.

Hvad betyder afbalancering af hjul?

HVAD ER AFBALANCERING? Når vi afbalancerer dine hjul, placerer vi dem i en afbalanceringsmaskine. Maskinen måler hjulenes balance under rotation og indikerer, hvor en eventuel modvægt skal placeres, så hjulet kommer i balance.

Er afbalancering og sporing det samme?

Afbalancering og sporing er ikke det samme, selvom de fleste af os der ikke er særlige kyndige, nok går rundt i den overbevisning. Ved afbalancering bruger du et afbalanceringsapparat til at balancere hjulene, så du undgår rystelser og vibrationer ved visse hastigheder.

Hvornår skal bilen spores?

Nogle anbefaler at tjekke sporingen hver gang der skiftes dæk (sommer og vinter) mens andre mener det blot skal gøres en gang om året. Det kan også være afhængig af, om du kun kører pænt på almindelig vej, eller ofte kommer ud på bumlede markveje.

Hvorfor ryster bilen når jeg kører?

Rysten i rattet Rattet ryster ved høj fart – Hvis rattet ryster når du eksempelvis kører 130 km/t er det tegn på, at dine hjul skal afbalanceres. Rattet ryster ved nedbremsning – Hvis dit rat ryster når du skal nedbremse på eksempelvis motorvejen, er det tegn på at dine bremseskiver er skæve og skal skiftes.

Hvordan virker en Afbalanceringsmaskine?

Traditionelle afbalanceringsmaskiner afbalancerer udelukkende den ubalance de statiske og dynamiske kræfter forårsager. I mange tilfælde vil dette ikke være tilstrækkeligt til at fjerne uønsket vibration, støj og træk. I en hjulsamling vil der opstå radiale og laterale kræfter som traditionelle metoder ikke detekterer.

Hvad betyder afbalanceret?

-ing. (dannet i lighed med afpasse? < MO. 1859; især ⚙) holde i ligevægtsstilling ved hjælp af passende modtryk. de bevægelige Maskindele er afbalancerede.

Hvad betyder det at afbalancere?

Afbalancere betyder omtrent det samme som Kompensere.

Hvornår skal styretøjet justeres?

Vi anbefaler en styretøjsudmåling en gang om året - eller efter påkørsel af kantsten eller et hul i vejen. Ved en styretøjsudmåling foretager vi en sporing og 4-hjulsudmåling, og vi vurderer herefter, om bilen har behov for en justering.

Hvad betyder sporing af dæk?

Sporing af dæk kaldes også 4 hjuls udmåling og er en process der sørger for, at alle 4 dæk er placeret optimalt i forhold til hinanden og bilen. Sporingen udføres for at slitage af dækkene er ens, og at de bliver slidt lige hurtigt.