Table of Contents:

  1. Kan tomater stå ude?
  2. Hvor varmt skal det være i et drivhus?
  3. Kan man redde en knækket tomatplante?
  4. Hvor skal tomater stå i drivhuset?
  5. Hvor lang tid går der fra blomst til tomat?
  6. Kan tomater få det for varmt?
  7. Hvorfor bliver tomatplanterne gule?

Kan tomater stå ude?

Langt de fleste tomater kan klare den danske sommer og vil give godt med tomater på friland. Du kan plante dine tomater direkte i jorden, i højbede, i krukker eller i kapilærkasser. Stil dem steder hvor der er lidt læ og så meget sol som muligt. Her trives både tomater og agurker på friland.

Hvor varmt skal det være i et drivhus?

Temperaturen i drivhuset skal helst variere mellem en dagtemperatur på 25 og nattemperatur på 15 grader. Hvis du ikke kan supplere med varme, så vent med at dyrke sarte planter, fx agurker, i et uopvarmet drivhus. Overdækning med plastik i et uopvarmet drivhus kan hæve temperaturen nogle grader om natten.

Kan man redde en knækket tomatplante?

Når man knækker eller klipper et skud af så sårer man nemlig tomatplanten. Den healer hurtigt sig selv, men der er ingen grund til at skade den mere end højst nødvendigt. Det kan være en fordel lade et sideskud vokse op så man har to hovedstammer, det gør tomatplanten ofte af sig selv hvis den får lov.

Hvor skal tomater stå i drivhuset?

Plant tomaterne et sted med meget læ og sol, fx op ad en mur og/eller under tag af glas eller plast, og i gødet jord. Lav 50-70 cm mellem planterne og 1 meter mellem evt. rækker. Læg klar plast over tomatplanterne, når de er små, så de får ekstra varme.

Hvor lang tid går der fra blomst til tomat?

Der går ca. et par måneder fra tomatplanterne blomstrer, og til du kan plukke de første modne tomater. Lidt afhængigt af hvornår du har plantet dine tomatplanter, kan du være heldig at høste tomater helt frem til midten af oktober, og ikke helt modne tomater kan sagtens eftermodne indenfor.

Kan tomater få det for varmt?

Tomatplanterne trives bedst med temperatur mellem 21-24 grader – helst ikke over 27 grader. Og det kan faktisk være ganske udfordrende at holde temperaturen inden for et passende niveau, både nat og dag. For høje temperaturer har betydning for udbytte, modning af tomater og udvikling overophednings symptomer.

Hvorfor bliver tomatplanterne gule?

Når bladene bliver gule, er tomatplanten er ved at ”flytte” sine næringsstoffer til de områder af planten, som har største behov for næring. Næringsbehovet er størst i toppen af planten, som ses frodig og mørkegrøn. De gule blade har tomatplanten ikke længer brug for.