Table of Contents:

 1. Er en tomahawk lovlig i Danmark?
 2. Hvad koster en økse?
 3. Hvad er en Kasteøkse?
 4. Hvilken økse skal jeg købe?
 5. Hvor kan man købe en økse?
 6. Hvor skarp skal en økse være?
 7. Hvad hedder delene på en økse?
 8. Hvor meget vejer en økse?
 9. Er økser omfattet af våbenloven?
 10. Hvilken økse?
 11. Er uskarpe knive ulovlige?

Er en tomahawk lovlig i Danmark?

Re: Kasteøkse/tomahawk? Du må endelig ikke sammenblande kasteøkser og tomahavks, for så kræver din tomahavk lige pludselig tilladelse (som er svær at opnå). Almindelige økser er juridisk set et stykke værktøj, og går ikke ind under knivloven.

Hvad koster en økse?

Økser
 • Hultafors Håndøkse. 87% 499,00 kr. ...
 • Øyo Vikingeøkse 0,34 kg. 60% 599,00 kr. ...
 • Øyo Slagøkse / Flækøkse 20,00 kr. Tilføj til kurv.
 • Øyo Sportsøkse 0,,00 kr. Tilføj til kurv.
 • Hultafors rund slibesten til økser. 399,00 kr. ...
 • Fiskars X5 økse - str. XXS. ...
 • Hultafors Hultån, håndøkse. 999,00 kr. ...
 • Fiskars X7 økse - str. XS.

Hvad er en Kasteøkse?

En kasteøkse er en økse, der er udformet til at være et kastevåben. Militære kasteøkser har ofte kort skaft. De var under germansk jernalder nationalvåbenet for frankerne under navnet francisca og forekom i England under hele middelalderen.

Hvilken økse skal jeg købe?

"Tænk grundigt over, hvad du planlægger at bruge den til, så du vælger den rigtige økse til der opgaver, den skal løse. Skal du fx bruge øksen til at splitte eller kløve træ, bør du have en flækøkse og ikke en skovøkse. Ved valg af størrelsen af ​​øksen, bør du vælge en størrelse, der føles overskuelig og håndterbar.

Hvor kan man købe en økse?

Hos Harald Nyborg finder du økser til alle formål, uanset om du søger modeller til privat eller professionelt brug. Vi forhandler økser i høj kvalitet fra blandt andet Bahco, Friskars og Mitsutomo. Se blandt andet vores flækøkser, slagøkser og brændeøkser til flæk- og kløvning af brænde og træ.

Hvor skarp skal en økse være?

Sådan sliber du din økse Hvis du kan skære et mærke på overfladen af et brændestykke med din økse, er den skarp nok.

Hvad hedder delene på en økse?

Økser består af et hoved og et skaft. Den del af hovedet, der sidder oven for (bag) skafthullet kaldes nakke, bag eller hammer, og den del der ender i æggen, blad.

Hvor meget vejer en økse?

Almindelige økser fås som håndøkser med vægten 200 gram op til flækøkser på 5–7 kg.

Er økser omfattet af våbenloven?

Hvad med økser? Det er forbudt at anvende og bære en økse, hvis klingen overstiger 12 centimeter. I sådanne tilfælde kræves en våbentilladelse. Økser med en klinge på under 12 centimeter kræver ingen tilladelse, men må kun anvendes til det, den er fremstillet til.

Hvilken økse?

"Tænk grundigt over, hvad du planlægger at bruge den til, så du vælger den rigtige økse til der opgaver, den skal løse. Skal du fx bruge øksen til at splitte eller kløve træ, bør du have en flækøkse og ikke en skovøkse.

Er uskarpe knive ulovlige?

Ulovlige knive Knive beregnet til stød. Springknive og springstiletter. Faldknive og faldstiletter. Foldeknive med todelt skæfte (butterfly-knive)