Table of Contents:

  1. Hvem er titaner?
  2. Hvad er Titan?
  3. Hvor mange titaner er der?
  4. Hvem er Okeanos?
  5. Hvad er en Titanide?
  6. Hvem er solguden?
  7. Hvilke to titaner blev forældre til solen og månen?
  8. Hvad er Leto Gud for?

Hvem er titaner?

Titaner er i græsk mytologi (sammen med kykloper og giganter) gudeslægten før de olympiske guder. Titanerne, heriblandt Kronos og Rheia, blev besejret af de olympiske guder med Zeus i spidsen i en drabelig kosmisk kamp, titanomachien.

Hvad er Titan?

Titan eller titanium er et grundstof med det kemiske symbol Ti og atomnummer 22. Det er et blankt sølvfarvet overgangsmetal med lav densitet og høj styrke. Titan er modstandsdygtigt overfor korrosion i havvand, kongevand og klor.

Hvor mange titaner er der?

Titanerne. De oprindelige 12 titaner.

Hvem er Okeanos?

Okeanos er i græsk mytologi søn af Himmel og Jord. Han er far til okeaniderne, 3000 nymfer for ferske og salte vande. Som i det babyloniske verdensbillede er Okeanos i de ældste græske forestillinger en "verdensflod", der omslynger den flade jordskive.

Hvad er en Titanide?

Titanerne var i den græske mytologi børn af Gaia og hendes søn Uranos ligesom kykloperne og de hundredarmede. Titanen Kronos kastrerede sin far og vandt derved magten, men da han avlede børn med Rhea, gentog historien sig.

Hvem er solguden?

Ra, ofte også skrevet som Re, var solguden i det gamle Egypten. Denne periode i Egyptens historie var præget af eksistensen af mange forskellige guder og faraoerne blev anset som personificeringer af guder. Ra var solguden i Heliopolis samt øverste dommer.

Hvilke to titaner blev forældre til solen og månen?

Hyperion var den fjerde søn af Uranus og Gaea, og hjalp Cronos vælte deres far. Han blev betragtet som den himmelske lyses gud, fordi hans børn var Helios (sol), Eos (daggry) og Selene (månen).

Hvad er Leto Gud for?

Ifølge den græske mytologi er Zeus gift med gudinden Hera, mens Leto er en af hans utallige elskerinder. Leto var datter af titanerne Koios og Foibe. Da Leto skulle føde Zeus' børn, bekæmpede Hera hende og tog alle lande og øer i ed på, at de ikke ville huse Leto, når hun skulle føde.